БГ | EN
КЪДЕ МОГА ДА УЧА Една учебна година в САЩ Една учебна година в Англия ПРОФЕСИОНАЛНО ОРИЕНТИРАНЕ Кандидатстване с NGB Обучение и работа в Канада FAQ

Една учебна година в Англия

От над 30 години Ардмор помага на ученици от всички точки на света да изживеят и научат английски език. Програмата предлага учебна година в британско държавно училище по една от най-добрите образователни системи в света. Могат да се избират места от цяла Великобритания. Това е достъпна алтернатива на обучение спрямо независимо училище в Обединеното кралство.

Много студенти използват точно тази година като „трамплин” за тяхното бъдещо образование в Англия или международни университети, където свободното владеене на английски език е изискване и възможност за работа навсякъде по света.

Възраст: Подходяща е за групи и отделни ученици на възраст от 11 до 18 години.

Продължителност на програмата: От септември до юли месец.

Училища:

Ардмор са избрали местоположенията на своите училища-партньори с голямо внимание, за да осигурят най-висококачественото обучение и подкрепа от местните организатори, предлагащи 24-часова помощ на учениците. Всички избрани училища от Ардмор се проверяват и класифицират от 1 (незадоволително), 2 (добро) или 3 (задоволително) от Офстед, което е правителственият офис на Обединеното кралство по стандартите в образованието, детските услуги и уменията.

Намират се в по-малките градове и предградия – далеч от шума и суматохата на големите градове, но и същевременно предлагат лесен достъп до местните райони с отлични транспортни връзки.

Училищни униформи и материали:

Училищното настаняване и учебници са включени в програмата. Очаква се да носят униформата до шестото ниво, като Ардмор съдейства на учениците със закупуването им преди пристигането.

Изисквания:

  • Учениците трябва да са от Европейското икономически пространство
  • Обикновено се нуждаят поне от средно ниво на владеене на английски език (например IELTS 5.5 или подобни)
  • Всички ученици трябва да попълнят подробен формуляр за кандидатстване с образователна, медицинска, семейна и лична история, както и академични постижения
  • След това Ардмор избира училище според изискванията на учениците

Настаняване:

Учениците ще бъдат настанени в проверени, внимателно подбрани приемни семейства за продължителност от един учебен срок, като се връщат в родината си между сроковете (обикновено за по една седмица през февруари, май и октомври), както и през великденските и коледни празници.

Семействата живеят в непосредствена близост до училищата – на кратко разстояние пеша или с автобус. На разположение е полупансион през делничните дни и пълен през почивните.

Цени на програмата:

  • Ученици под 16г. - £12 225 за година
  • Ученици над 16г. - £11 860 за година