БГ | EN

Топ дестинации в САЩ

Топ дестинации в Америка или местата, които задължително трябва да посетиш след края на твоята Work and Travel програма!

Ако си в началото или в края на своята WAT програма или обичаш да пътуваш, или си просто любознателен читател, който иска да покори най–желаните дестинации в Америка, тази статия е за теб.

От тук нататък ние ще влезем в ролята на твоя 'Trip advisor', ще те съпътстваме в твоето виртуално пътешествие, като ти дадем възможност да се докоснеш до най–привлекателните места на другия край на света. Приготви се за една невероятна обиколка, която ще те накара да онемееш пред красотите, простиращи се отвъд океана.

Кое е първото нещо, което изниква в съзнанието ти като чуеш за Америка? Статуята на Свободата, „Гръмотевичните води” на незабравимата Ниагара или блясъкът на Ню Йорк. Асоциациите, които поражда съзнанието са безбройни. 'Страната на неограничените възможности' представя многоликата си същност в площ от 9,6 милиона квадратни километра, намираща се между екзотично Мексико и втората по големина страна в света – Канада. Съединените щати винаги са разполагали с всички необходими елементи, за да оставят трайни следи в съзнанието на своите посетители. Предизвикателства, които е подготвила тази страна провокират интереса на милиони посетители.

Washington D.C. – Добре дошли в Америкa

Washington DC, столицата на САЩ, заслужено си запазва място сред най-атрактивните места в Америка. Милионите туристи, които ежегодишно пристигат във Вашингтон не остават разочаровани. Градът е едно от най-красивите и изпълнени с исторически паметници населени места в САЩ. В самия център на града има множество интересни музеи и атракции, галерии и природни паркове, но основните забележителности като Белия дом, Джорджтаун, Конгресът на Капитолия през цялото време на годината са препълнени с любопитни туристи от всички краища на планетата.

Ниагара  – грандиозно преживяване!

Едва ли има някой, който не би искал да стане част от вълнуващия спектакъл наречен Niagara Falls. Наричат Ниагара още „Онгуиара”, което от индиански означава „гръмотевичен грохот”. Природната забележителност е известа още и като „Световната столица на каращите меден месец”. Магнетизма и очарованието на Ниагара обединява три водопада – Хорсшу, Американски водопад и по-малкия Брайдъл Вейл. Природната атракция привлича 14 милиона посетители годишно и е сред най-бленуваните дестинации в света.

Ню Йорк – градът мечта!

Ню Йорк – неподдаващ се на класификации, интригуващ, динамичен, различен. Един от най-големите градове в света, един от най-важните и мощни финансови и комуникационни центрове, град с много измерения и лица. Този град е източник на нестихващи емоции, преплитащи се култури и раси, извисени лъскави небостъргачи, забавления, заведения и изкушения. Неизчерпаемата енергия на това уникално място кара живота да кипи. Манхатан е това, което повечето хора си представят, когато се сетят за Ню Йорк. В луксозния квартал са достъпни популярни ресторанти, в които вечерта може да премине в безсъннна нощ.

Лас Вегас – „Град на греха” !

Лас Вегас без никакво съмнение оправдава титлата на 'Развлекателната столица на света'. Лас Вегас е прословут със своите многобройни казина, тузарски хотели и постройки, разнообразните развлечения за възрастни, скъпите си бутици и изобщо разточителния начин на живот, който се води в 'Столицата на хазарта' в САЩ. В Лас Вегас се намира всичко онова, което сме свикнали редовно да виждаме от кинопродукциите на екрана – денонощно забавление, коктейл и басейн, модни прояви и куп още мероприятия, които с право могат да се определят като „панаир на суетата”.

Феноменът Grand Canyon!

Гранд Каньон е едно от седемте природни чудеса на света и една от най-популярните туристически дестинации. Разположен във високите пустинни плата на американския щат Аризона, Гранд Каньон е обявен за национален парк на САЩ още през 1919 г. Феноменът е дълъг над 300 км, на места достига височина 1800 м, което неминуемо го превръща в най-големия каньон в света. Отдолу се ниже река Колорадо, която с течение на годините и ерозията е изрисувала очертанията на пъстроцветната пропаст. От птичи поглед може да се насладите на цветовата гама, която успешно борави ту с червеникави, ту със синкави, ту с жълтеникави тонове, в зависимост от падащата светлина. Grand Canyon е грандиозно зрелище, за което думите не са достатъчни.

Florida – раят на земята!Флорида – „Слънчевият щат”! Трудно е да бъде описан с думи – от прекрасната екзотика на плажните ивици, през стотиците атракции до блясъка на Маями. Вълшебно място, където мечтите се сбъдват и приказките стават реалност, където анимационните герои се раждат, за да забавляват милиони деца по света. Walt Disney World е само едно от лицата на райското кътче. Флорида тупти с всичка сила, когато всичко друго е притихнало, когато в другите точки на планетата земята се е сковала от студ, тя се радва на 30 градусови жеги. Слънчевият щат ще ви поднесе изненади като Kennedy-s Space Center – един от космическите центрове на НАСА, Wet and Wild – най-големия аквапарк в света. Ще бъдете впечатлени от красотата и ще усетите тръпката на забавлението. Тя ще ви изненадва отново и отново, за да преоткривате очарованието й всеки път и постепенно да осъзнаете, че сте се влюбили.

Постарахме се да ти поднесем актуален набор от идеи и места за твоето незабравимо пътешествие, така че не се колебай, а се впускай смело в приключението!