БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

THE HAGUE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Държава: Холандия
Град: Хага
Университет: The Hague University of Applied Sciences
Информаця:

The Hague University of Applied Sciences (HUAS) е сравнително нов университет, създаден през 1987. Кампусът на университета е обграден от вода и прилича на град в града. Той е на 36-то място в страната. Университетът следва мотото „Гледай на света с отворени очи” и следвайки го той се позиционира в центъра на обществото. Учебната му програма е така изготвена, че да подготви студентите за уверен старт в глобалното общество, което се променя ежедневно. Университетът предлага висококвалифицирано образование, като съчетава теория и практика, чрез дейността на изследователските си центрове. От 2012 година, изследователската дейност на HUAS е съсредоточена в 6 категории – глобално жителство, публична администрация и градска среда; икономика, лидерство и предприемачество; качество на живот; от образователни институции до институции на знанието; новият свят и технологиите. Университетът има изключително международен характер, като приветства студенти от 143 страни и поддържа партньорски взаимоотношения с компании, публични звена и други организации, както на регионално, така и на международно ниво. По този начин студентите имат възможност да прекарат половин или една година в друга държава чрез програма за еразъм, както и възможност за стаж в някоя дадена индустрия. Самият град Хага е международен център и е средище на множество големи фирми като Shell, Unilever, DSM, които са само част от всички. Всички те предлагат на възможности за стажове на студентите и участват като гост лектори в университета. 

Хага е административната столица на Холандия, разположена в южната ѝ част и е третият по големина град. Известен като град на „мира, справедливостта и сигурността”, Хага е метрополитен културен център богат на интересни атракции и паметници – държавният музей на изкуството, кралската галерия Мауризхойс, палатът на мира и много други. В града се организират редица музикални мероприятия като Паркпоп фестивалът, който се провежда ежегодно през Юни. Той е втората по големина туристическа дестинация след Амстердам, като посреща около 1.2 милиона туристи на година, като те допринасят с около 2€ милиарда годишно за икономиката на страната.

Бакалавърски специалности на английски (За подробен списък на специалности преподавани на холандски, попитайте някой от консултантите)

  • Communication and Multimedia Design
  • European Studies
  • Industrial Design Engineering
  • International Business and Management Studies
  • International Communication Management
  • International Financial Management and Control
  • International and European Law
  • Process and Food Technology
  • Public Management
  • Safety and Security Management

Университетът предлага и няколко магистърски специалности, които се преподават на английски. За подробен списък, попитайте нашите консултанти.

Основна информация

Продължителност на обучението:
3-4 год. Бакалавърски програми
1-2 год. Магистратура

Учебна година:
 
2 семестъра - Септември и Февруари

Начало на годината:
Септември за бакалавърски и магистърски специалности

Срок за кандидатстване:
За бакалавърски специалности крайни срокове до 1 Май.

За магистърските специалности крайният срок е 20 Август, но университетът съветва да се кандидатства колкото се може по-рано.

Условия за прием:
Диплома за завършено средно образование, зависимост от специалността.

IELTS
За бакалавърски и магистърски специалности минимум 6.0, зависимост от специалността.

TOEFL
За бакалавърски и магистърски специалности минимум 80, зависимост от специалността.

За квалификации по холандски език, попитайте някои от нашите консултанти.

Cambridge English: Advanced/Proficiency
За бакалавърски и магистърски специалности Advancedили Proficiency с минимум C, зависимост от специалността.

Стипендии и заеми
Таксата за бакалавърски специалности e 1951€. MBA - 17750€; Master of Financial Management and Control и Master in International Communication Management – 15200€.

Настаняване:
Университетът не разполага със собствени общежития както във Великобритания, но работи с външни фирми, които осигуряват настаняване на студентите. Наемът варира между 300€-600€, в зависимост от общежитието. Животът в Хага е около 500€-600€ на месец. Учебниците обаче са около 800€.