БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

HANZE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Държава: Холандия
Град: Грьонинген
Университет: Hanze University of Applied Sciences
Информаця:

Hanze University of Applied Sciences е създаден през 1986, което го прави изключително млад, но в същото време модерен университет. Разположен в един от най-добрите студентски градове –  Грьонинген, университетът е дом на 25000 студенти. Той има красив зелен и модерен кампус с много модерни съоръжение. Предлага специалности изцяло преподавани на английски език и поддържа партньорски взаимоотношения с институции от цял свят. Hanze University of Applied Sciences има връзки с индустрии и бизнеси както на регионално, така и на международно ниво. Студентите са окуражавани да се възползват от възможността да учат в друга държава за период от половин или една година, като част от еразъм програма. Образованието в университета е практически насочено и предлага възможности за стаж в индустрията, а лекциите разискват случаи от реалния живот и информацията в тях е строго обвързана със съвременните похвати и теории в дадената индустрия. Класовете са малки и много от курсовете са базирани на проекти. Студентите работят с тютори, които им помагат с техния прогрес. Университетът се стреми да допринесе към разрешаването на модерни социално проблеми като възобновяеми източници на енергия и здравословно остаряване.

Древният град Грьонинген е създаден преди 920 години, има население от 200000 жители и се намира в северна Холандия. Като икономическа и културна столица на региона, града има оживена репутация, но все пак запазва спокойния си и безопасен характер. Пълен с пъбове, ресторанти, галерии, театри и музеи, Грьонинген отговаря на изискванията на младото население, което преобладава в града – около 50% от населението на града са под 35 години. В града се организират редица културни мероприятия и фестивали, а животът  в него е сравнително евтин.

Бакалавърски специалности на английски (За подробен списък на специалности преподавани на холандски, попитайте някой от консултантите)

  • Business IT &  Management
  • Design
  • Engineering – Sensor Tehcnology
  • Fine Arts
  • Game design and Development
  • International Business and Management
  • International Communication
  • International Facility Management
  • Music
  • Physiotherapy

Университетът предлага и множество магистърски специалности, които се преподават на английски. За подробен списък, попитайте нашите консултанти.

Основна информация

Продължителност на обучението:
3-4 год. Бакалавърски програми
1-2 год. Магистратура

Учебна година:
 
2 семестъра - Септември и Февруари

Начало на годината:
Септември за бакалавърски и магистърски специалности

Срок за кандидатстване:
За бакалавърски и магистърски специалности крайния срок е 15 Август, но някои специалности имат по-ранен срок и университетът съветва кандидатстването да се осъществи възможно най-рано.

Условия за прием:
Диплома за завършено средно образование, зависимост от специалността.

IELTS
За бакалавърски специалности минимум 6.0 зависимост от специалността. За магистърски специалности минимум 6.5 зависимост от специалността.

TOEFL
За бакалавърски специалности минимум 80 зависимост от специалността. За магистърски специалности минимум 90 зависимост от специалността.

За квалификации по холандски език, попитайте някои от нашите консултанти.

Cambridge English: Advanced/Proficiency
За бакалавърски и магистърски специалности Advancedс C, зависимост от специалността.

Стипендии и заеми
Таксата за бакалавърски специалности e 1951€ с изключение на физиотерапията, която струва 2951€.  Магистърските специалности варират между 1951€-13500€, зависимост от специалността.

Настаняване:
Университетът не разполага със собствени общежития както във Великобритания, но работи с външни фирми, които осигуряват настаняване на студентите. Университетът разполага с 1000 стаи за интернационални студенти и наема варира между 268€-467€, в зависимост от общежитието. Има такса за регистрация от 275€ и студентите трябва да платят в началото първия и последния наем преди да се настанят. Животът в Грьонинген е около 750€-1200€ на месец.