БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

UTRECHT UNIVERSITY

Държава: Холандия
Град: Утрехт
Университет: Utrecht University
Информаця:

Utrecht University е международен изследователски университет на много високо ниво и е бил дом на много водещи имена, академици и учени, които имат важен принос към качеството на живот за обществото в световен план – това включва 12 нобелови лауреати и 15 носители на наградата Спиноза. Университетът е основан през 1636 и е един от най-старите в страната. QS World University Rankingsго поставя на 3-то място в Холандия, 15-то в Европа и 80-то в света. Utrecht University следва индивидуален и интерактивен модел на обучение базиран на критично мислене и дебатиране. Класовете са от малък брой студенти, за да може да бъде обърнато специално внимание на всеки. Мисията на университетът е да развие академично младите хора, да възпита ново поколение от изследователи, да възпита академици, комбинирайки знание и професионални умения, да провежда иновативна изследователска дейност и да допринася за разрешаването на проблеми, с които се сблъска модерното общество днес. Изследователската дейност на Utrecht University е насочена към 4 сфери: динамиката на младите, институциите, природните науки и възобновяемостта. Основните ценности, които проповядват както преподавателите, така и студентите, са вдъхновение, амбиция, независимост и отдаденост.

Утрехт е красив средновековен град, разположен в централна Холандия. Летищата Амстердам и Шифол са на по малко от час път. BBC Travel го поставя в топ 5 за най-щастливи места за живот. Той е един от най-безопасните градове в цяла северна Европа. Утрехт е водещ образователен и религиозен център на Холандия. Града предлага най-голямо разнообразие от културни мероприятия след Амстердам и се стреми да стане европейска столица на културата за 2018. С 10% от населението на града бъдейки студенти, той се смята за един от най-добрите студентски градове в страната. Емблематичен за града е централният воден канал, по чиято дължина са разположени множество ресторанти и барове.

Бакалавърски специалности на английски (За подробен списък на специалности преподавани на холандски, попитайте някой от консултантите)

  • Pharmaceutical Sciences
  • Economics and Business Economics
  • Liberal Arts and Sciences

Университетът предлага и множество магистърски специалности, които се преподават на английски. За подробен списък, попитайте нашите консултанти.

Основна информация

Продължителност на обучението:
3-4 год. Бакалавърски програми
1-2 год. Магистратура

Учебна година:
 
2 семестъра - Септември и Февруари

Начало на годината:
Септември за бакалавърски и магистърски специалности. Има и възможност за старт през Февруари за Liberal Arts and Sciences.

Срок за кандидатстване:
За бакалавърски специалности крайни срокове от 1 Февруари  до 1 Май, в зависимост от специалност. За февруарски прием, крайният срок е 15 Септември .

За магистърските специалности университетът съветва да се кандидатства колкото се може по-рано. Има такса от 100€.

Условия за прием:
Диплома за завършено средно образование, зависимост от специалността.

IELTS
За бакалавърски и магистърски специалности между 6.0-7, зависимост от специалността.

TOEFL
За бакалавърски и магистърски специалности между 83-100, зависимост от специалността.

За квалификации по холандски език, попитайте някои от нашите консултанти.

Cambridge English: Advanced/Proficiency
За бакалавърски и магистърски специалности Advanced – между C-Bили Proficiency с C, зависимост от специалността.

Стипендии и заеми
Таксата за бакалавърски и магистърски специалности e 1951€.  Някои магистърски програми могат да достигнат и 3750€.

Настаняване:
Университетът не разполага със собствени общежития както във Великобритания, но работи с външни фирми, които осигуряват настаняване на студентите. Наемът варира между 268€-467€, в зависимост от общежитието. Има такса за регистрация от 275€ и студентите трябва да платят в началото първия и последния наем преди да се настанят. Животът в Утрехт е около 800€-1000€ на месец.

 

 

 

 

Sulut Infotech Kodekiddo Manado – Kursus Coding untuk Anak Tersayang Sulut Infotech Kodekiddo Manado – Kursus Coding untuk Anak Tersayang