БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

YORK ST JOHN UNIVERSITY

Държава: Англия
Град: Йорк
Университет: York St. John University
Информаця:

York St John University получава университетски статут едва през 2006, въпреки че е основан чак през 1841 като църковен колеж за обучение на учители. Той е малък университет с малко над 6000 студенти от 60 държави. Има партньорски взаимоотношения с много институции в цял свят и предлага различни възможности за еразъм без това да удължава продължителността на обучението. Research Excellence Framework 2014 (REF) обявява 30% от изследователската му дейност за водеща и отлична на световно ниво. Университетът специализира в курсове за квалификация на учител, а физиотерапията, дизайнът и трудовата терапия са едни от най-добрите в страната. Той също предлага експертно мнение на организации в сферата на бизнес мениджмънта, терапията, дизайнът, образованието, здравеопазването, лингвистиката, литературата, психологията, музиката и теологията. 92% от завършилите студенти започват работа или продължават обучението си до 6 месеца след завършването си, а 75% от тях са на професионални или мениджърски постове. York St John University е на 99-то място във Великобритания, но въпреки това предлага висококачествено образование присъщо на британските университети.

Йорк е малък, спокоен и безопасен град, който има изключително богата история и културно наследство. Той е известна туристическа дестинация, която предлага много исторически забележителности, най-известните от които са Йоркската катедрала, укрепителната стена около града, Йорвик Викинг Център, Националният Железопътен Музей и Клифордската Кула. Преди градът е бил център за производство на железопътни съоръжения и сладкарски изделия, но в момента основният приход на града идва от туризма.

Основни програми и специалности (За подробен списък, попитайте някой от консултантите)

 • Art & Design
 • Business
 • Health Life Sicences
 • Humanities
 • Languages & Linguistics
 • Media & Production
 • Performance
 • Psychology & Counselling
 • Religion & Philosophy
 • Social Sciences
 • Sport
 • Teacher Education

 

Основна информация

Продължителност на обучението:
3-4 год. Бакалавърски програми
1-2 год. Магистратура

Учебна година:
 
2 семестъра - Септември и Януари

Начало на годината:
Септември и Януари (само за някои програми)

Срок за кандидатстване:
18 Октомври за квалификация на учител

15 Януарие препоръчителния краен срок за повечето специалности. Таванът е 30 Юни, но тези кандидатури няма да бъдат преоритетни.

24 март за изкуство и дизайн

За магистратурите и за PhD/докторантски специалност няма краен срок, но университетът съветва кандидатстването да се осъществи колкото се може по-рано.

Условия за прием:
Диплома за завършено средно образованиев зависимост от специалността.

За магистратури, бакалавър с оценка еквивалентна най-малко на 2:2, зависимост от специалността. А за докторантури бакалавър с оценка еквивалентна най-малко на 2:1.

IELTS
За бакалавърски, магистърски и докторантски специалности минимум 6.0, зависимост от специалността.

TOEFL
За бакалавърски, магистърски и докторантски специалности минимум 72, зависимост от специалността.

Стипендии и заеми
Таксата за бакалавърски специалности e £9000. Английското правителство отпуска студентски кредити с благоприятни условия за връщане. Студентът започва да изплаща кредита едва когато той/тя получава годишна заплата в размер на повече от  £21000. За повече информация попитайте някой от нашите консултанти..

Магистърските програми са между £5700-£10800. Тегленето на заем за тях е по-трудно, но не и невъзможно.

Докторските специалности струват £3500.

Настаняване:
Университетските общежития струват между £4160-£7294 на година и зависят от общежитието и неговият вид. Настаняване в къща или апартамент, които не са част от университетските общежития, струва между £3600-£4200 на година.