БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

UNIVERSITY OF WEST OF ENGLAND

Държава: Англия
Град: Бристол, Англия
Университет: University of West of England
Информаця:

University of West of England (UWE) има дълга история, която може да се проследи чак до 1595 година, но придобива университетски статут едва през 1992 година. Той набляга на партньорските взаимоотношение с много местни, национални и интернационални бизнес организации.За това университетът предлага много възможности за еразъм и стажове в индустрията. The Telegraph го поставя на 8-мо място в класацията си за топ университети по намиране на работа. Около 95.5% от всички завършили започват работа или продължават с висшето си образование до  6 месеца след дипломирането си. Кариерният център на UWE е бил един от финалистите избрани за наградата National Undergraduate Employability Award 2015. Университет е социално активен като организира семинари относно национални социални проблеми като наднорменото тегло и онлайн сигурност. Също така, той играе ключова роля в успешното избиране на Бристол за Зелена Столица на Европа за 2015.Research Reference Framework 2014 обявява 57% от изследователската му дейност е смятана за водеща и отлична на световно ниво. UWE е на 62-во място във Великобритания, дом е на 27 000 студенти и предлага над 600 курса. Брокерската специалност на университета е на 6-то място в страната, а специалността за социална работа на 10-то.

Бристол е град в югозападна Англия с население от 437 500. Между 13-ти и 18-ти век, Бристол е бил в топ 3 на английските градове по данъчни постъпления. Неговата слава е била винаги свързана с морето, като от неговото пристанище са започнали много експедиции към Новия Свят, една от които е тази на Джон Кабът – първият европеец акостирал в Северна Америка. Бристол е засенчен по време Индустриалната революция от Бирмингам, Ливърпул и Манчестър, но сега чрез подкрепа от Националната Лотария и други проекти за финансиране, града кипи от живот с множеството си пристанищни барове, ресторанти, музеи и галерии.  Бристол е обявен за първият английски велосипеден град през 2008, а през 2015 печели награда за „Европейска Зелена Столица”. Преуспяващата икономика на града означава по-високи цени и по-скъпи жилища, но сравнение с други градове в района е по-приемлив. Бристол е един от 6-те научни градове на Англия и приема студенти с отворени обятия.

Основни програми и специалности (за подробен списък, попитайте някой от нашите косултанти)

 • Accounting, Economics and Finance
 • Allied  Health Professions
 • Architecture and the Built Environment
 • Art and Design
 • Arts and Cultural Idustries
 • Biological, Biomedical and Analytical Sciences
 • Business, MBA, Management and Marketing
 • Computer Science and Creative Technologies
 • Education and Teaching
 • Engineering Design and Mathematics
 • Film and Journalism
 • Geography and Environmental Management
 • Health and Social Sciences
 • Law and Legal Practice
 • Nursing and Midwifery
 • Sports, Animal and Land

 

Основна информация

Продължителност на обучението:
2-5 год. Бакалавърски програми
1-2 год. Магистратура

Учебна година:
 
2 семестъра - Септември и Януари

Начало на годината:
Септември и Януари (за някои бакалавърски специалности и магистратури); Февруари само за Nursing.

Срок за прием:
15 Януарие препоръчителния краен срок за повечето специалности. Таванът е 30 Юни, но тези кандидатури няма да бъдат преоритетни.

24 Март за изкуство и дизайн

За магистратурите зависи от специалността, като колкото по-рано, толкова по-добре. Counselling курсовете имат специфични крайни срокове.

За PhD/докторантски специалности зависи от специалността, като сроковете за бизнес и правни специалности са Ноември за начало през Април, Юни за начало през Октомври, Септември за начало през Януари.

Условия за прием:
Диплома за завършено средно образование с най-малко 5.0 ще бъдат разгледани. За магистърски прием се изисква диплома за бакалавър.

IELTS
За бакалавърски специалности минимум 6.0. За магистърски – 6.5.

Cambridge English: Advanced/Proficiency
За бакалавърски специалности минимум 169. За магистърски – 176.

Стипендии и заеми
Таксата за бакалавърски специалности e между £7250-£9000.Английското правителство отпуска студентски кредити с благоприятни условия за връщане. Студентът започва да изплаща кредита едва когато той/тя получава годишна заплата в размер на повече от  £21000. За повече информация попитайте някой от нашите консултанти.

Магистърските програми в зависимост от специалността. Тегленето на заем за тях е по-трудно, но не и невъзможно.

Настаняване:
Университетските общежития струват между £4200-£5380 на година в зависимост от общежитието и неговият вид. Настаняване извън общежитието на университета в струва £2650-£4600 годишно.