БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

ROBERT GORDON UNIVERSITY

Държава: Шотландия
Град: Абърдийн
Университет: Robert Godon University
Информаця:

Robert Gordon University е основан през 1729 като Robert Gordon Hospital от шотландския търговец, Робърт Гордън, с цел обучение на жители на града, които са прекалено бедни за да си позволят образование в училище. Той получава университетски статут през 1992. Университетът винаги се е стремял да предостави образование, което да подготви студентите за професионалния свят, като се консултира с работодатели при изготвянето на специалностите и стажанските програми. Над 90% от всички курсове предлагат възможност за стажове. Въпреки дългата си история, Robert Gordon University е провъзгласен за най-модерният университет във Великобритания през 2012, а през 2014 е обявен за топ университет по студентска трудова заетост. 82% от завършилите си намират работа със среден годишен доход от £20,963. Университетът провежда значима изследователска дейност в редица сфери включително инженерство; наука за околната среда; компютърни науки; архитектура; изкуство и дизайн; фармация; здравни науки; приложни социални науки; акушерство и болногледачество; бизнес и предприемачество; информацжия и комуникация. Той поддържа добри взаимоотношения с множество индустриални организации, правителствени департаменти и изследователски институти. Намира се на 63-то място във Великобритания и на 701-во в QS World University Rankings 2015/2016. Предмети, за които той влиза в топ 10 университети, са медицински технологии, археология, сградостроителство, туризъм, социална работа и физиотерапия. Училищната общност е около 20 000.

Абърдийн е един от най-старинните градове в цяла Великобритания и е третият най-голям град в Шотландия. Известен като енергийната столица на Европа и Гранитният Град, Абърдийн се гордее със своята архитектура, богатата си история, невероятното си културно наследство и оживен социален живот. Населението на града е над 200 000, а студентската общност над 30 000. The Complete University Guide го обявява за най-безопасният град в цяла Шотландия.

 

Основни програми и специалности (За подробен списък, попитайте някой от консултантите)

  • Architecture, construction & surveying
  • Art & Design
  • Business, management & Accounting
  • Computing
  • Engineering
  • Health professions
  • Information, communication & media
  • Laboratory, biomedical & sports sciences
  • Law
  • Social work & Social Sciences

 

Основна информация

Продължителност на обучението:

3-4 год. Бакалавърски програми 
1-2 год. Магистратура

Учебна година:
 
2 семестъра - Септември и Януари

Начало на годината:
Септември и Януари(само за някои магистратури)

Срок за прием:
15 Януарие препоръчителния краен срок за повечето специалности. Таванът е 30 Юни, но тези кандидатури няма да бъдат преоритететни.

За магистратурите и за PhD/докторантски специалност няма краен срок, но университетът съветва кандидатстването да се осъществява ASAP. 

Условия за прием:
За бакалавърски специалности диплома за завършено средно образование. За магистърски специалности и PhD/докторантски специалности, бакалавър с минимум 4.0. 

IELTS 
За бакалавърски специалности минимум 6.0 с минимум 5.5 за всеки компонент, зависимост от специалността. За магистърски специалности минимум 6.5 с минимум 6.5 за всеки компонент, зависимост от специалността.

TOEFL
За бакалавърски специалности минимум 80, зависимост от специалността. За магистърски специалности минимум 88 , зависимост от специалността.

Стипендии и заеми
Таксата за обучение в Шотландия е £1820 за граждани на ЕС и Шотландия. Студентите могат да кандидатстват таксата им да бъде платена от Шотландското правителство и при успешното изпълняване на определени условия, те няма да трябва да връщат нищо след дипломирането си.

MBA струва£17300; MBA Oil & Gas Management струва£19500.

Настаняване:
Университетските общежития струват между £175-£200 на седмица, в зависимост от общежитието. Частно настаняване в къща или апартамент извън университетските общежития струва £5028-£6912.