БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

МАГИСТРАТУРА ПО КОСМИЧЕСКО ИНЖЕНЕРСТВО В БЕРЛИН

Държава: Германия
Град: Берлин
Университет: Technische Universität Berlin
Информаця:

Международна магистърска програма на пълен работен ден


Магистър по космическо инженерство е международна магистърска програма, която започва всяка година в Technische Universität Berlin през април. Целта на програмата е да се обучат системни инженери, които да бъдат лидери в космическата индустрия.Курсът се предлага от председателя на космическите технологии и съчетава отлично преподаванетопоспециалността с ръководенето на проекти. Цялата програма, в продължение на четири семестъра, се преподава на английски език, а основният кампус на ТУ Берлин се намира в квартал Шарлотенбург.

Магистърската програма, обхваща общо 120 кредитни точки и е силно ориентирана към изготвянето на проекти. Предназначена е да подготви студентите за изискванията на глобалната космическа индустрия. Студентите имат възможност да участват в сателитни проекти, работейки в междукултурни екипи. По- специално, те ще се възползват от световния водещ опит и мрежата от информация на ТУ Берлин в областта на малките сателити. Интердисциплинарните предмети, като управление на проекти, комуникационно обучение, предприемачество и управление на иновациите, допълват учебната програма.

  • Изготвяне на магистърска дисертация-  към един от вълнуващите изследователски проекти в университета или с индустриален партньор, завършва програмата.

Стаж в европейската космическа индустрия

Освен това Ви се осигурява възможността за опит като стажант в европейската космическа индустрия. След дипломирането, студентите са с достатъчно усвоени умения, знания и опит, за да усъвършенстват своята космическа кариера в Европа, в родната си страна или където и да е другаде.

 

Настаняване

Изборът на настаняване в Берлин е голям и разнообразен, от стаи в общежития, общи апартаменти и приемни семейства до хотели. Въпреки това е много важно да започнете да търсите подходящо настаняване предварително, тъй като търсенето е високо. В сайта към програмата има съставена селекция от уеб сайтове, които могат да се окажат полезни при търсенето на настаняване.

( http://www.mse.tu-berlin.de/life-in-berlin/accommodation/ )

 

Защо да уча космическо инженерство и възможности:

Глобалният космически пазар изпитва непрекъснат растеж, тъй като космическите технологии и бизнеса са една от ключовите области за национален икономически растеж

  • Отключване на нови пазари и приложения като космическия туризъм
  • Технологията на малките спътници ще придобива непрекъснато нарастващо значение в бъдеще
  • Космическият сектор увеличава търсенето на млади специалисти с отлични познания в областта на космическите технологии

 

Дати:

  •  Летен семестър 2019

            Дати на семестъра:  1ви Април – 30ти Септември

Лекции:  8ми Април – 13ти Юли

 

  • Зимен семестър 2019 / 20

Дати на семестъра:  1ви Октомври – 31ви Март

Лекции:  14ти Октомври – 15ти Февруари

                       

 Цена на програмата:

  •  Пълното обучение за две години- € 21 990

Можете да изберете да платите за магистърската програма на една вноска или можете да разпределите плащанията с четири вноски- първата вноска - € 8 796 , и още три вноски - € 4 398 всяка