БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

WEBSTER UNIVERSITY

Държава: САЩ
Град: Америка, Европа - Гърция, Азия и Африка
Университет: Webster University
Информаця:

 Webster University е лидер в световното образование, който осигурява висок стандарт на провеждане на учебната дейност, която превръща студентите в световните жители със стремеж към успех. Открит през 1915г. в Сейнт Луис, щата Мисури, Webster e частен университет с нестопанска цел. Има филиали в Америка, Европа-Гърция, Азия и Африка.  Образователните програми на Webster University, го нареждат в топ институциите спрямо изследване на „Най-добрите американски колежи” за 2016г. Магистърската програма на Webster е най-голямата в региона на Сейнт Луис, обявено от Бизнес списанието на Сент Луис през 2016г. Подрежда се в топ листата на университетите в списание Forbes за 6 поредни години

Сейнт Луис е град в централната част на Съединените американски щати в щата Мисури. Населението на града е около 348 000 души. Градът е наречен на френския крал свети Луи IX. Окръг Сейнт Луис е различен от град Сейнт Луис. Градът не е включен в границите на окръга, въпреки че двете административни единици граничат една с друга. Някога градът е наричан "Вратата към Запада", защото преселниците на запад тръгвали оттам

  • Предлагат се магистърски и бакалавърски програми
  • Има 5 колежа: Изкуство и наука; Изящни изкуства; Бизнес и технологии; Комуникации, Образование

 

Колежа по Изкуство и наука:

Програмите утвърждават вярата в свободно и строго интелектуално мислене и че това се използва практически в часовете. Студентите се учат не само какво да мислят, но и как да мислят. Не се учи само теоретичната част свързана с конкретната специалност, а и как да се използва тя в ежедневието.

Департаменти – Бакалавърски програми:

Антропологичен и социологичен факултет; Социален и поведенчески факултет; Биологични науки; История, политика и международни отношения; Международен език и култура; Факултет по философия; Факултет по английски; Факултет по религиозни учения.

Департаменти – Магистърски специалности: Социален и поведенчески факултет; Факултет по Биологични науки; Факултет по История, политика и международни отношения; Факултет по правни науки

Колеж по Изящни изкуства

Дали е изкуство, музика, танци, театър или комбинацията от четирите, преподавателите дават на студентите нужното внимание и ги подпомагат, за да развият таланта си. Всяка една от специалностите включва в себе си история и теория, които помагат на студентите за бъдещото им развитие като професионалисти.

Департаменти – Бакалавърски програми: Изкуство; Театрални изкуства; Изкуство, дизайн и история на изкуството; Музика

Департаменти – Магистърски специалности: Изкуство; Театрални изкуства; Музика

Колежа по Бизнес и Технологии

Студентите интересуващи се от бизнес, мениджмънт, математика или компютърни науки в началото на тяхното образование или продължаващи го, имат възможността да изпълнят академичните си цели. Заедно всичките 3 департамента- Бизнес, Мениджмънт и Математика и компютърни науки – приобщава 14 бакалавърски специалности създадени, за да влияят на реалния свят. За всяка една от програмите се работи с бизнес лидери и специалисти, които изграждат учебния материал около това което те гледат в качествата на бъдещите висшисти. Предлагат се специалности в трите департамента, за бакалаври и магистри. Има възможност за магистратура в продължение на 1 година, като може да е online или вечерно време.

Колеж по Комуникации

Репортери и фотографи, рекламни текстописци, аудио инженери и видео продуценти – Всички те смятат Колежа по Комуникации за техен дом. Голямото разнообразие от специалности позволява на студентите да открият тяхното място, като работят заедно със студенти от други дисциплини. Работи се в малки групи, което дават възможност за досег до оборудване и изграждане на портфолио, възможности за стажове, които спомагат за себеизграждането след завършване.

Колеж по образование

Предлагат се бакалавърски и магистърски програми, има възможност за комбиниране на двете нива, като това се предлага в Сейнт Луис, а в европейските филиали това е ограничено.

Бакалавър: Департамент по Образование за учители

Магистър: Департаменти – Комуникационно изкуство,четене и ранно обучение на децата; Многопрофилни специалности

 

Условия за прием: сертификат по английски език -Toefel(Paper based 550/ online based 80); IELTS: 6.0(за магистратура 6.5); Pearson: 53, есе 300-500 думи на тема по избор, две препоръки, финансов документ удостоверяващ доходи за поне една година, включващ таксата за обучение и ежедневните разходи.

Специализираните програми – Изкуство, Музика и всички програми свързани с училищно образование имат допълнителни изисквания

Има 3 възможни начални дати за бакалавърските програми-  15/01/2018; 03/06/2018; 27/08/2018; 19/01/2019. За магистърските са през май, август, октомври, януари  или март

Краен срок за кандидатстване: обикновено 6 седмици преди началната дата на всеки семестър

Такси: бакалавър 26.100$/год.; магистрър - Бизнес Администрация (36 кредит часа)- 26.280$ за цялото обучение  и Информационен Технологичен Мениджмънт (37 кредит часа)- 27.010$ за цялото обучение

Има стипендии за чуждестранни студенти, кандидатстващи за бакалавърски програми спрямо резултатите им до момента, за магистрите има възможност за работа на територията на университета.

Курс по английски език за чужденци – ESL– възможност за чуждестранните студенти да развият знанията си по английски език в академична среда в рамките на 2 семестъра. За записалите се вече чуждестранни студенти, курсът не се заплаща и се започва успоредно с другите предмети. Бакалаврите желаещи да се запишат на курса трябва да кандидатстват за академичното I-20. Курсът се състои от 3 нива, като за всяко едно ниво има различни условия за прием:

  • Intermediate – IELTS 5.0/TOEFEL 60-64/ PTE 37-39;
  • Upper Intermediate– IELTS-5.0/ TOEFEL 65-71/ PTE 40-43 
  • Advanced – IELTS 5.5/TOEFEL 72-79/ PTE 44-52

Курсът има 2 възможни дати – през месец август или през януари

Цената на курса за магистрите Advanced е $2.100; Upper Intermediate е $5.250; Intermediate е $8.400

За кандидатстване за виза са необходими документи доказващи финансовата стабилност на кандидата

 Всички нови студенти са задължени да живеят на територията на университета през първите две години от тяхното обучение, като всяка година се кандидатства за настаняване през пролетта за следващата учебна година. Колкото по-рано се кандидатства, толкова по-добре. Ноември /Декември се кандидатства за новопостъпващите.