БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

INSTITUTE FOR HOUSING AND URBAN DEVELOPMENT STUDIES OF ERASMUS UNIVERSITY ROTTERDAM

Държава: Холандия
Град: Ротердам
Университет: Institute for Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam
Информаця:

Institute for Housing and Urban Development Studies of Erasmus University Rotterdam (HIS) се e превърнал във водещ международен център на образованието с 50 години опит в приложнте науки за управление на градската среда и развитие.

Над 8500 участници са се обучавали в IHS. Сред възпитаниците на института са министри, кметове, успешни бизнесмени, университетски преподаватели и изтъкнати активисти на неправителствени организации.

Настаняване

В Холандия студентите обикновено имат самостоятелни стаи. В зависимост от къщата, която е наета, студентите могат да споделят баня, тоалетна, хол и кухня с други студенти. Препоръчително е да се провери какви сметки са включени в наема, тъй като това може да има голямо влияние върху бюджета.

Намирането на квартира в Ротердам е едно от първите неща, които IHS студентите ще трябва да организира при пристигането им. IHS предлага възможността за настаняване в общежитие на IHS, на територията на колежа.

На студентите се предлагат апартаменти, оборудвани с основни мебели, осигуряващи комфорт на разумни цени. Кухнята, банята и тоалетната се делят  с други студенти.

Общежитието на IHS се намира в кампуса на Erasmus University Rotterdam. Стаите, с които разполага IHS сa около 66. В общежитието студентите имат своя собствена спалня и общ санитарен възел и кухненски бокс. Всички стаи са за непушачи. Има перално помещение в общежитието.

Когато стаите в общежитието IHS са запълнени, IHS може да настани студентите в общежития извън кампуса. Те също предлагат самостоятелни стаи с общ санитарен възел.

Специалности за магистърска степен

Urban Management and Development

Продължителност на обучението : 1 година

Такса за една година: 12 900 евро на година

Изисквания:

  • Диплома за завършено образование;
  • 2 препоръки;
  • Сертификат по английски език - IELTS – minimum 6.5 overall, with no subtest lower than 5.5;TOEFL Score: 575 (paper-based), 232 (computer-based), 90 (Internet based);
  • Мотивационно писмо.