БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

BUSINESS ACADEMY AARHUS

Държава: Дания
Град: Aarhus
Университет: Business Academy Aarhus
Информаця:

Business Academy Aarhus предлага програми Academy Profession (AP) и Бакалавърски програми. С повече от 4,500 записани студенти това е сред най-големите бизнес академии в Дания.

Всички програми са с практическа насоченост. Обучението се провежда на малки групи, организират се групови проектни задания, разрешават се реални казуси и се провеждат задължителни стажове. Всяка година повече от 650 международни студенти посещават академията, като над 200 от тях се изпращат в чужбина по програмите си.

Академията Aarhus се причислява към университетите за приложни науки (Universities of Applied Sciences). Предлаганите програми са фокусирани върху приложни дисциплини, най-вече Информационни технологии, Бизнес и Технологии.

Процесът на обучение, както и придобиването на определена квалификация има огромно значение както за студентите, така и за компаниите, в които те биха могли да се развиват занапред. Именно затова, Академията използва иновативни и модерни подходи в обучението и развитието на определени качества у студентите, които да могат да приложат по време на стажа в партньорските компании, както и в бъдещото си развитие.

 

Защо да изберете Business Academy Aarhus?

  • Това е една от най-практически насочените институции;
  • Провежда се обучение на малки групи;
  • Всички програми включват проектни задания, разрешаване на истински казузи и практически задачи, важни за разбирането и вникването в дадена дисциплина;
  • Връзки с местния бизнес сектор.

 

Допълнителна информация за Business Academy Aarhus:

Записалите се студенти дължат €300 първоначална такса, която включва: необходими копия и разпечатвания, ориентация при пристигане, членство в InterCultureClub, който е социалната платформа на студентите.

Много от студентите предпочитат да се придвижват с колело, тъй като в града има добри условия за това и не представлява трудност. Могат да се намерят и по-евтини употребявани колелета от приятели или на търгове, обикновено провеждани първата сряда на всеки месец. За тези, които предпочитат градския транспорт, цената за месечна автобусна карта е 320DKK, а единичната цена на един билет е 18DKK.

 

Настаняване в Business Academy Aarhus

Академията Business Academy Aarhus не осигурява настаняване на студентите си. С това се занимава Student Housing Aarhus – в зависимост от разположението и университета се предлагат различни общежития.

Документите за кандидатстване се подават от рано, тъй като кандидатите са много, а местата – ограничени. В молбата се включват всички общежития, за които студента желае да кандидатства, тъй като местата се разпределят.

*NB! Молбите за кандидатстване за общежитие трябва да се обновяват всеки месец.

Цените за настаняване могат да варират между 2100 и 3000 DKK в зависимост от вида на настаняването. Изисква се депозит при настаняване, който също е различен, но обикновено се равнява на 2 или 3 наема.

Студентите имат опцията сами да си осигурят настаняване като наемат частни имоти заедно с приятели или сами. Обяви могат да намерят във вестници или да се свържат с местни агенции, които търсят жилища под наем. Обикновено обаче депозитите на частните имоти са значително по-високи от тези на общежитията.

 

Бакалавърски програми и Academy Profession Degree (AP):

Marketing Management (AP)

Financial Management and Services (BA)

Multimedia Design and Communication (AP)

Chemical and Biotechnical Science (AP)

Environmental Management (AP)

IT Network and Electronics Technology (AP)

Automotive Technology (AP)

 

Top-up Degrees:

International Sales and Marketing Management

Agricultural and Environmental Management

Digital Concept Development

Innovation and Entrepreneurship

Web Development

Product Development and Integrative Technology

Software Development

 

Продължителност на обучението:

3/3,5 години – бакалавърска степен

2 години – Academy Profession degree (AP)

1,5 години – Top-up degree

 

Обучението е на английски език за повечето специалности.

 

Такса за обучението:

За граждани на ЕС – БЕЗПЛАТНО

 

Условия за прием:

За бакалавърска степен:

-          Диплома за завършено средно образование;

-          Ниво на владеене на английски език B (минимум 250 часа). Приемат се следните сертификати: Dream Foundation Language test;Cambridge English – B level; IELTS – 6.0; TOEFL – 80 (internet-based); CAE – Level C *При записването си за IELTS и TOEFL студентите трябва да изискат от тестовия център да изпратят резултатите към Aarhus University, за да могат да бъдат зачетени при кандидатстване;

-          Математически умения на ниво B (минимум 250 часа);

-          Мотивационно писмо.

За магистърска степен: Документи за кандидатстване се приемат на следните езици – Английски/Датски/Норвежки/Шведски, като обаче трябва да се приложат и преведени на английски език.

-          Диплома за придобита квалификационна степен „Бакалавър” /Ако кандидатът притежава Academy Profession degree (AP) по съответната специалност, за която кандидатства, той бива автоматично приет/;

-          Официален документ за нивото на владеене на английски език: Cambridge English, IELTS – 6.5; TOEFL (IBT) – 83; Certificate in Advanced English (CAE) – Level C;

-          Препоръка;

-          Мотивационно писмо – връзката между бакалавърската степен на кандидата и желаната магистърска програма; бъдещи професионални планове.