БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

DANIA ACADEMY OF HIGHER EDUCATION

Държава: Дания
Град: Viborg/ Randers
Университет: Dania Academy of Higher Education
Информаця:

Dania Academy of Higher Education включва 9 факултета, разположени в централната част на полуостров Ютланд, част от които в: Skive, Viborg, Randers, Hobro, Silkeborg.

Можете да кандидатствате в градовете Viborg и Randers.

Viborg е средновековен административен град – днес столица на Централния Ютландски регион. Там със сигурност ще намерите къде да отседнете, а Камарата на Търговията и Индустрията ще ви съдейства при намирането на почасова работа. През 2010 година кампусът във Viborg е преместен в нова модерна сграда в центъра на града, оборудвана с всички необходими съоръжения за използване на съвременна техника и технологии.

Градът Randers е достатъчно голям, за да предложи всичко, от което един международен студент би могъл да има нужда. В същото време е по-малък, в сравнение с останалите големи градове в Дания, което го прави не толкова скъп за живеене и изпълнен със спокойна и дружелюбна атмосфера. Разположението на града е изключително удобно що се отнася до останалата част от страната. Намира се на 35км от втория по големина град – Aarhus и на около 4 часа пътуване с влак до датската столица – Копенхаген.

 

 

Учебен процес

Учебният процес не се свежда само присъствие в университета. На студентите се дават и различни извънкласни задания, които те трябва сами да подготвят и представят навреме и по определени изисквания. Целта е студентите да се научат да поемат отговорност за собственото си образование и да умеят да организират учебния си план.

Изисква се присъствие на всички учебни занятия, което означава, че студентите не бива да работят през учебно време. Всички имат свободен достъп до компютри и интернет, създава се персонален и-мейл на всеки студент, чрез който той да комуникира с преподаватели, колеги и т.н.

 

 

Настаняване във Viborg

Градът предоставя много възможности за настаняване както на местните, така и на международните студенти. Във връзка с нарастващия брой на чуждестранните студенти са построени нови общежития и предстои да се построят още. Най-големите общежития се намират в непосредствена близост до кампуса Viborg и студентите имат около 2-3 минути пеша, за да стигнат до учебната сграда. Таксите за настаняване са различни в зависимост от вида му. За собствена стая със собствен санитарен възел и мини кухня е около 2850DKK. В тази цена са включени и разходи за отопление, електричество, телевизия и интернет. Ако трябва да определим само наема на стаята, сумата би била около 2100DKK. Предлагат се и апартаменти с 3 спални, таксата на които за двама души варира между 3,500 и 3,900DKK. Стаите са напълно обзаведени. Единственото, което студентите ще трябва да си осигурят са спални принадлежности.

 

 

Настаняване в Randers

Повечето от международните студенти избират да живеят в общежитието Randers Kollegiegård, разположено на около 8км от Академията. Общежитието е обзаведено, като студентите трябва сами да си осигурят само спални и кухненски принадлежности. Наемът е около €230 на месец с включени отопление, електричество и телевизия. Интернет услугите не са включени. По собствено желание студентите могат да се абонират за интернет услуги, които обикновено варират между €15-€20 на месец.

Изисква се заплащане на първия наем (€230) при пристигане, както и депозит, равняващ се на 3 наема (€690), който ще бъде върнат на студентите в края на обучението им при положение, че няма нанесени вреди в стаите по време на тяхното пребиваване.

 

 

Работа във Viborg

В сътрудничество с Камарата по Търговия и Индустрия, Академията оказва съдействие на международните студенти за намиране на почасова работа.

 

Бакалавърски програми в Randers:

Hospitality and Tourism Management

Marketing Management

 

Бакалавърски програми във Viborg:

Marketing Management

IT Technology

Automotive Technology

 

Final Year and Top-up Programs:

International Hospitality Management

 

Продължителност на обучението:

2 години – бакалавърска степен

1,5 години – Final and Top-up Programs

 

Обучението е на английски език за повечето специалности.

 

Такса за обучението:

За граждани на ЕС – БЕЗПЛАТНО

 

Условия за прием:

За бакалавърска степен:*Всички документи трябва да бъдат преведени на английски език от легализиран преводач или учебното заведение, което ги издава.

-          Диплома за завършено средно образование;

-          Ниво на владеене на английски език B (минимум 210 часа). Приемат се следните сертификати: Dream Foundation Language test; Cambridge English; IELTS – 6.0; TOEFL – 80+ (internet-based); CAE – Level C; TESA – B2. *При записването си за IELTS и TOEFL студентите трябва да изискат от тестовия център да изпратят резултатите към Aarhus University, за да могат да бъдат зачетени при кандидатстване;

-          Математически умения на ниво C (минимум 125часа);

-          Провежда се интервю като част от кандидатстването;

-          CV;

-          Чуждестранните студенти трябва да платят първоначална такса в размер на €150 преди да подадат документите си за кандидатстване.

Final and Top-up Degree: *Всички документи трябва да бъдат преведени на английски език от легализиран преводач или учебното заведение, което ги издава.

-          Диплома за придобита квалификационна степен „Бакалавър”;

-          Официален документ за нивото на владеене на английски език: Dream Foundation Language Test;Cambridge English, IELTS; TOEFL; Certificate in Advanced English (CAE);

-          Мотивационно писмо.

Допълнителни такси за всички кандидати:

-          €750 Учебник;

Всички граждани на ЕС и Швейцария трябва да заплатят административна такса в размер на €250, която включва:

-          Свободен достъп до компютърна зала и интернет;

-          Използване на факс, принтери и други консумативи;

-          Допълнителни учебни материали по време на занятия;

-          Студентска карта.

*Административната такса трябва да бъде заплатена не по-късно от 2 седмици след приемането на студента.