БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

UNIVERSITY COLLEGE OF NORTHERN DENMARK

Държава: Дания
Град: Aalborg
Университет: University College of Northern Denmark
Информаця:

University College of Northern Denmark (UCN) School of Technology and Business е образователна институция, която предлага реалистично професионално обучение за тези, които искат успешен и бърз старт в сферата на бизнеса.

            Факултетите са разположени в 3 оживени части на града Aalborg с лесен достъп до градски транспорт. Самият град е разположен в северната част на Дания и е богат на събития и мероприятия както през деня, така и вечерите. Например, най-големият карнавал в Северна Европа се провежда в Aalborg края на май.

            Университета разполага с добре оборудвана учебна база, която е на разположение на студентите денонощно. Също така свободен достъп до интернет има в цялата сграда.

 

Защо да изберете UCN?

  • Програмите са основно с практическа насоченост;
  • Класовете са малки, което позволява диалог с всеки студент и групови проекти;
  • Повече от 17 програми с преподаване изцяло на английски език в сферите на: Бизнес, Туризъм, Дизайн, Спорт, Информационни технологии и Архитектура;
  • Динамична и освободена среда, в която всеки има възможност на изява и мнение;
  • В град Aalborg има много възможности за настаняване, а и самият университет оказва съдействие на студентите при намиране на настаняване.

 

 

Настаняване в UCN

Университетът предлага настаняване в общежитие - Aalborg Technical College Hostel, където живеят голяма част от чуждестранните студенти и със сигурност животът е забавен и динамичен.

Наемът за самостоятелна стая е 1995DKK на месец като при настаняването се изисква заплащане на първия наем от 1995DKK + гаранционен депозит в размер на 3990DKK, което прави 5985DKK.

Апартаментите се състоят от 2 самостоятелни стаи, което означава, че двама студенти ще споделят коридор, общ санитарен възел, хладилник. На всеки етаж са разположени общи кухненски помещения, които могат да се използват от всички. Свободен достъп до интернет имат всички в общежитието.

UCN работи и с общежития на Ааlborg College, където цената на двойна стая е 4,200DKK месечно на човек, което е сравнително добра цена, тъй като са включени закуски, обеди и вечери. Стаите са напълно обзаведени с нови мебели, интернет връзка също има навсякъде. Изисква се първоначален депозит от 4,200DKK, който се връща на студента накрая на годината в случай, че няма поражения в стаята.

UC House е новопостроеното общежитие на UCN. Разположено е на по-малко от 2 км от университета (с кола) и около 800 м (с колело). Намира се и в непосредствена близост до една от най-оживените търговски улици на града Aalborg. Стаите са просторни и напълно оборудвани. Свободен достъп до интернет има в цялата сграда. Предвидена е и голяма обща стая, където студентите могат да си почиват и да се събират. Има широк двор с барбекю, където също могат да се организират събития и студентите да прекарват свободното си време. UC House разполага още с перално помещение и напълно оборудвани кухненски помещения. Цените варират между 1,850DKK и 2,450DKK за самостоятелни стаи и между 1,325DKK и 1,525DKK на човек в стаи за двама.

 

Бакалавърски програми:

Service, Hospitality & Tourism Management

Marketing Management

Multimedia Design & Communication

Design, Technology & Business (Graphics)

Financial Management

Computer Science

Architectural Technology & Construction Management

 

Final year and Top-up Programs:

International Sales and Marketing Management

Sport Management

International Hospitality Management

Digital Concept Development

Product Development & Integrative Technology

Web Development

Software Development

 

Продължителност на обучението:

2/2,5 години – бакалавърска степен

1,5 години – Final and Top-up Programs

 

Обучението е на английски език за повечето специалности.

 

Такса за обучението:

За граждани на ЕС – БЕЗПЛАТНО

 

Условия за прием:

За бакалавърска степен:*Всички документи трябва да бъдат преведени на английски език от лицензиран преводач или учебното заведение, което ги издава.

-          Диплома за завършено средно образование;

-          Ниво на владеене на английски език B (минимум 210 часа). Приемат се следните сертификати: Dream Foundation Language test; Cambridge English; IELTS – 6.0; TOEFL – 85+ (internet-based); CAE – Level C; TESA – B2;

-          Математически умения на ниво C (минимум 125часа);

-          Препоръка – минимум 1;

-          Мотивационно писмо.

Final and Top-up Degree: *Всички документи трябва да бъдат преведени на английски език от лицензиран преводач или учебното заведение, което ги издава.

-          Диплома за придобита квалификационна степен „Бакалавър”, свързана с избраната специалност – минимум 2 години обучение;

-          Официален документ за нивото на владеене на английски език: Dream Foundation Language Test;Cambridge English, IELTS – 6.0 ; TOEFL – 85+; Certificate in Advanced English (CAE) – Level C; TESA – B2;

-          Препоръка – минимум 1;

Мотивационно писмо.