БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES UPPER AUSTRIA

Държава: Австрия
Град: Steyr/ Wels/ Hagenberg
Университет: University of Applied Sciences Upper Austria
Информаця:

Университетът за приложни науки в Северна Австрия, е институция, която предоставя академични програми на университетско ниво за повече от 4000 студенти. Това е най-големият университет за приложни науки в Австрия и се стреми да си осигури водеща позиция в Централна Европа в областта на приложните науки. Програмите, които предлага университетът, са разработени в тясно сътрудничество с индустрията и организациите. В бакалавърските и магистърските програми за включени стажове и проекти за научни изследвания.


Университетът предлага международно признати и практическо ориентирани програми и техните изследователски и развойни центрове непрекъснато развиват иновативни продукти. Периодът на обучение в университета предоставя на студентите образование основано на научни изследвания и ориентирано към практиката, също така е насочено към усвояване на умения за решаване на проблеми от студентите в техните професионални области.
Университетът се фокусира върху възможностите за работа на своите възпитаници.

Факултет по мениджмънт


Факултетът по мениджмънт в Steyr осигурява на студентите модерна и практическо ориентирана университетска програма, която ги подготвя за бъдеща кариера в областта на международния мениджмънт. Всички програми са базирани на четири основни принципа:

-       Усвояване на ноу-хау в областта на мениджмънта;

-       Придобиване на социални умения;

-       Прилагане на теорията в практиката;

-       Повишаване на компетентността на студентите в областта на мениджмънта.

Steyr Campus организира и различни събития – от състезания с лодка, футболни мачове между студентите и персонала в университета, както и състезания с бира между персонала и завършващите студенти до по-официални събития като изнасянето на лекции от гост-преподаватели и  събитието Steyr Campus Ball през зимния семестър, на което всички студенти трябва да бъдат облечени в официално вечерно облекло.

 

 

 

Факултет по инженеринг и науки за околната среда

Основан през 1994 г., Wels Campus е дом на Факултета по инженерство и науки за околната среда. Фокусиран върху инженерството, науките за околна среда и бизнес изследванията предлага на студентите практическо обучение в различни области и възможността да работят ръка за ръка с различни организации в региона.


През 2005 г. факултетът отпразнува откриването на нова основна сграда, което го прави един от най-модерните и най-добре оборудвани университети в Австрия. Федералната провинция на Северна Австрия и град Wels са инвестирали около 50 € млн., за да осигурят престижност на факултета с най-съвременните учебни съоръжения и лаборатории. Всички специалности са специално изработени, за да осигурят на завършващите необходимите знания и умения, с които да успеят на пазара на труда.


Разположен в самия център на Горна Австрия, между Мюнхен и Виена, Прага и Залцбург, градът Wels днес е добре развит център за търговия и индустрия. Университетският кампус, който се намира в центъра на Wels, предлага висок стандарт на живот, богати културни забележителности и различни развлечения за студентите, жителите и гостите на града.

 

Факултет по информатика, комуникации и медии


Кампусът се намира на около 20 км североизточно от регионалната столица Линц и е част от комплекса Softwarepark Hagenberg, в който са разположени няколко от изследователските отдели на университета и редица търговски софтуерни компании.

С уникалната комбинация от педагогически постижения и авангардни научни изследвания, Hagenberg е утвърдил своята световна репутация като динамична електростанция за компютри и софтуерно развитие.

 Също така комплексът е известен като \"Австрийската силиконова долина\" и е обществено признат за научните изследвания и обучения, които прави. Hagenberg предлага на студенти най-добрия старт за кариера в областта на информационните и медийни технологии.

Академичните програми в Hagenberg са разделени в три основни области: информатика, комуникации и медии. Всяка програма е ориентирана към съответната област в индустрията. Областите, към които са насочени програмите са за разработване на софтуер, хардуер и софтуерни интерфейси, приложения в областта на мобилните устройства и аспекти, свързани със сигурността на съвременната комуникация, в допълнение към техническите, организационни и свързани с дизайна въпроси в областта на медиите. Курсовете по бизнес администрация и управление на проекти допълват учебния план на всяка програма, за да могат завършилите да бъдат високо квалифицирани за водещи позиции в IT и медийната индустрия.

Структурата на учебната програма позволява на студентите от всички специалности, да видят как теоретичните знания от лекциите се прилагат на практика в световен мащаб и да приложат тези принципи в различни проекти с партньори на университета от индустрията. Близо половината от студентите на университета провеждат задължителен стаж-семестър от бакалавърските програми в световно известни фирми от целия свят (Siemens Medical Solutions, Concord, Microsoft Corporation, Redmond и др.).

Настаняване

Steyr campus

Има различни опции за настаняване на студентите в близост до Steyr campus – настаняване в къщи или апартаменти, или студентски общежития. Цените за настаняването са различни – двойните стаи в споделени къщи са от около € 200 до € 270 на месец; единичните апартаменти струват между € 270 до € 370.

Wels campus

Wels има две студентски общежития (Kolpingheim и Schülerheim Wels), и двете разположени на по-малко от 10 минути пеша от кампуса. Наемът варира от € 330 до € 390 (в зависимост от единична или двойна стая) и включва закуска и вечеря.

Друга възможност е да се намери настаняване в частен апартамент, но университетът не съдейства за намирането му.

 

Специалности за бакалавърска степен

Global Sales and Marketing

Hardware Software Design

Bio and Environmental Technology

Automation Engineering

Eco-Energy Engineering

Innovation Engineering & Management

Electrical Engineering                    

Marketing and Electronic Business

Materials and Process Management

Mechanical Engineering

Medical and Bioinformatics

Process Engineering and Production

Process Management in Health Care

Product Design and Technical Communication

Production and Management

Mechatronics and Business Management

Accounting, Controlling and Financial Management

 

Специалности за магистърска степен

Communication and Knowledge Media

Energy Informatics

Global Sales and Marketing (GSM)

Innovation and Product Management – Development

Innovation and Product Management - Product Concept

Interactive Media

Medical Engineering

Mobile Computing

Sustainable Energy Systems

Accounting, Controlling and Financial Management

Digital Business Management

Operations Management

Plant Construction

 

Продължителност на обучението

3 години за бакалавърска степен

2 години за магистърска степен

 

Обучението е на английски или немски език в зависимост от специалността.

Такса за обучение

БЕЗПЛАТНО

Условия за прием

Необходимите документи се приемат на английски или немски език:

-       Диплома за средно/висше образование;

-       Академична справка;

-       Мотивационно писмо;

-       Акт за раждане преведен и легализиран на немски език;

-       CV на английски или немски език.

Изисквания за  английски език:  FCE или CAE, IELTS 6+, TOEFL 79+ или CAE (B2)

TOEFL (мин. 78 точки)

Изискване за немски език: B2 ниво (според European Framework of Reference); TestDaF (Niveaustufe 4), Goethe-Institut, DAAD (C1).