БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

AVANS UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Държава: Холандия
Град: Бреда
Университет: Avans University of Applied Sciences
Информаця:

В Avans около 20 000 студенти изучават 45 различни курса, които им дават възможност да придобият знания и умения, които са им необходими, за да бъдат успешни в кариерите си. За да постигне това, Avans предлага прозрачна, разнообразна и преди всичко ефективна образователна и работна среда, която насърчава самостоятелното развитие, обмена на знания и взаимното сътрудничество.

Avans University си сътрудничи с много различни компании и организации, като част от своите преподавателски и изследователски дейности.

 

Холандия

Холандия е кралство. В продължение на векове страната е имала отношение на откритост към останалата част от света. Нейното културно многообразие я е направила място, където знания, идеи и култури от цял свят се обединяват. Въпреки, че холандският език е национален, по-голямата част от населението (около 87%) говори английски език и още един чужд език.

Холандия има гъста железопътна мрежа, която предлага често обслужване и е най-бързият начин за пътуване между градските центрове. Ако живеете в един град, велосипедът е най-евтиният и най-лесният начин да се придвижвате наоколо. Повечето холандци, независимо от тяхната професия или статус, имат велосипед.

Стипендии

Университетът набира талантливи и отлични студенти. От 1 септември 2009г. университетът предлага стипендии за най-добре представилите се чуждестранни студенти.

Информацията за това как и къде се кандидатства за стипендия,може да намерите от “NUFFIC” или от „Netherlands Student Grantfinder”, който осигурява информация за различните холандски стипендии за чуждестранни студенти.

 

Настаняване

Университетът няма кампус, затова студентите живеят в градовете Бреда, Хертогенбош или Тилбург. Пътуването до Аванс отнема около 10-20 минути. Често срещано е и използването на велосипед за придвижване из града.

В един апартамент се настаняват 2-3 студента. Всеки студент има самостоятелна стая със споделена кухня, баня, тоалетна и понякога хол. Има пералня във всеки апартамент и всяка стая е обзаведена.

 

Специалности за бакалавърска степен:

  • International Business and Management Studies;
  • Environmental Science for Sustainable Energy and Technology;
  • International Financial Management;
  • Industrial Engineering and Management.

 

 

Такси за обучение:  1 984 евро на година.

Продължителност: 4 години.

Изисквания:

  • Документите трябва да са на английски език;
  • Сертификат по английски език - IELTS – minimum 6.0 overall; TOEFL Score - IB 80; CAE  - grade C.
  • Мотивационно писмо;
  • Интервю;
  • Сканирано копие от акт за раждане.