БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

VU UNIVERSITY AMSTERDAM

Държава: Холандия
Град: Амстердам
Университет: VU University Amsterdam
Информаця:

VU University Amsterdam, основан през 1880, е свободен университет, който е силно ориентиран къ хората и обществото, в който се обучават близо 25,000 студенти. Университетът предлага вдъхновяващи програми на обучение, чрез които студентите могат да разгърнат изцяло потенциала си. Атмосферата, високото ниво на обучение и лесният достъп до източници на информация и знания предразполагат студентите към постигане на високи резултати. Часовете се състоят в малки групи и са ориентирани към комуникацията и личностното развитие.

Образование в сърцето на Амстердам

 

Амстердам е най-големият град в Холандия. В края на 12 в. градът е бил рибарско селище, но след промените по време на Златната епоха в Нидерландия, то се превърнало в едно от най-големите пристанища в света. Тогава Амстердам е бил главен икономически и търговски град.

 VU University Amsterdam се намира в централната част и бизнес център на Амстердам, а туристическият център е на минути път с колело. В международния кампус учат и работят хиляди студенти, учители и изследователи от цял свят. И ако това не е достатъчно, университетът предлага отлични възможности за обмени в различни краища на света.

Според класацията на  Times Higher Education  за 2010 година, VU University Amsterdam се подрежда на 139 място в света. Университетът попада на предни позиции в много класации за университети по света, заради високото ниво на обучение, а модерните методи за проучвания са магнит за видни учени от Холандия и извън нея.  

Учебни предмети, които се изучават на английски език:

  • Business Analytics
  • Computer Science
  • International Business Administration
  • Liberal Arts and Sciences
  • Literature and Society
  • Philosophy, Politics and Economics

Обща информация:

Период на обучение:
3-4 години за Бакалавър
1-2 години за Магистър

Академична година:

2 семестъра – септември и февруари

Начало на академичната година:
Септември и февруари(за някои програми)

Крайният срок за кандидатстване е 31август и за двете степени на обучение(Бакалавър и Магистър), но някои от програмите са с по-кратък срок. По тази причина от университета съветват да се кандидатства възможно най-скоро, за да се гарантират места.

Изисквания за прием:
В почти всички програми се изисква единствено диплома за завършено средно образование

IELTS
За степени „Бакалавър” и “Mагистър” се изисква оценка минимум 6.5 от IELTS, в зависимост от желаната програма.

TOEFL
Бакалавър – минимум 92

Магистър – минимум 90

Cambridge English: Advanced/Proficiency
Бакалавър, магистър – минимум ниво С

Учебни такси:
Бакалавърски програми - 1951€ с изключение на програмата по Физиотерапия – при нея таксата е  2951€.

Магистърските програми варират между 1951€-13500€ в зависимост от курса на обучение.

Настаняване:
Университетът няма собствена база с общежития, но работи с компания, която предоставя стаи на студентите. Наемът е между €350 и €450 месечно. Разходите за живот в Амстердам варират между 700€-1000€ месечно.