БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

ARTS UNIVERSITY BOURNEMOUTH

Държава: Англия
Град: Борнмът
Университет: Arts University Bournemouth
Информаця:

Arts University Bournemouth е основан преди повече от 125 години като специализирана институция за изкуство, но получава университетски статут през Декември 2012. Въпреки това, той  е на 57-мо място в ранглистите на Великобритания и предлага голямо разнообразие от специалнсти в сферите на изкуство, дизайн, медия и сценични изкуства. В Националната Студентска Анкета, университетът има 86% студенстка удовлетвореност от университета. Има отлична репутация за своите курсове свързани с креативни изкуства и дизайн. Research Excellence Framework 2014 (REF) обявява 43% от изследователската дейност  на униврситета за „водеща“ и „отлична“ на световно ниво. Около 97% от студентите започват работа или продължават висшето си образование до 6 месеца след дипломирането си, което поставя университета в топ 5 на Великобритания. Студентите могат да кандидатстват за платена работа в университета. В самия град Борнмът има също множество възможности за почасова работа. Кариерният център допълнително предлага информация за някои от възможностите за почасова работа.

Борнмът има репутация на туристическа дестинация и привлича посетители от цял свят. Той е известен със 7-те мили плажна ивица, красивите паркове и градини. Борнмът е прекрасен микс от традиционен британски крайбрежен резорт и шумен град. Градът е заобиколен от красиво пристанище, живописни хълмове и гори.

Основни програми и специалности (За подробен списък, попитайте някой от консултантите)

  • Architecture
  • Art and Design
  • Business Studies
  • Drama, Dance and Cinematics
  • Hospitality, Leisure, Recreation, Sport and Tourism

Основна информация                                      

Продължителност на обучението:
3-4 год. Бакалавърски програми
1-2 год. Магистърски

Начало на годината:
Септември и Януари (само за някои програми)

  • Срок за прием:
    15 Януари е препоръчителния краен срок за повечето специалности. Таванът е 30 Юни, но тези кандидатури няма да бъдат преоритетни.
  • 24 Март за изкуство и дизайн.