БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

SOUTHAMPTON SOLENT UNIVERSITY

Държава: Англия
Град: Саутхамптън
Университет: Southampton Solent University
Информаця:

Southampton Solent University (SSU) получава университетски статут през Юли 2005. Неговите корени, обаче могат да бъдат проследени до частно Училище за Изкуства основано през 1855. В момента университетът е на 122-ро място във Великобритания. Изследователската дейност е в основата на учебната програма и допринася за иновации на регионално, национално и международно ниво. С богато академично потфолио в сферите на бизнеса и технологиите, университетът гради силна репутация в сферите на креативна индустрия, спорт и водните науки. Учебната програма комбинира теория и практика, като се фокусира върху реалния свят. Възпитаниците на университета придобиват както академични познания, така и професионални и предприемачески умения. Southampton Solent University има дълга история в подкрепата на start-up бизнеси, като всяка година подкрепя 40 нови бизнес идеи. Той предлага също редица възможности за почасова и доброволческа работа, както и възможности за работен стаж. Университетът организира множество Job fares за да помогне на своите завършили студенти с намирането на работа след дипломирането им. Възможности за стажове и други видове предприемачески начала са неизменна част от учебната програма на университета. Студенти, които искат да започнат свой собствен бизнес биват подкрепяни чрез множество програми и инициативи, организирани от университета.

Саутхамптън е известен с крайбрежието си и водното си наследство. Разположен близо до Новата Гора и други местности с невероятна природа, той е един от най-зелените британски градове. Със сумата от £160 милиона е отпусната за развитието на градския център, построяването на развлекателни съоръжения, луксозен хотел и градски площад. Саутхамптън е оживено място за студентски живот, което може да бъде много достъпно заради множеството възможности за почасова работа.

Основни програми и специалности (За подробен списък, попитайте някой от консултантите)

 • Art, Design and Fashion
 • Built environment
 • Business, Management and Law
 • Computing, Games and Networking
 • Engineering and Yacht Design
 • Health and Social Sciences
 • Maritime and Geography
 • Media and Media Technology
 • Music and Performance
 • Sport and Fitness
 • Writing and Communication

 

Основна информация

Продължителност на обучението:
3-4 год. Бакалавърски програми
1-2 год. Магистратура

Учебна година:
 
2 семестъра - Септември и Януари

Начало на годината:
Септември и Януари (само за някои програми)

Срок за кандидатстване:
15 Януарие препоръчителния краен срок за повечето специалности. Таванът е 30 Юни, но тези кандидатури няма да бъдат преоритетни.

24 Март за изкуство и дизайн.

За магистратурите и за PhD/докторантски специалност няма краен срок, но университетът съветва кандидатстването да се осъществи колкото се може по-рано.

Условия за прием:
Диплома за завършено средно образованиеминимум с 4.0, зависимост от специалността. За магистратури и докторати, бакалавър или съответно магистър с оценка с 4.0, зависимост от специалността.

IELTS
За бакалавърски специалности минимум 6.0, зависимост от специалността . За магистърски специалности минимум 6.0..

TOEFL
За бакалавърски и магистърски специалности минимум 87, зависимост от специалността. За магистърски специалности минимум 87.

Cambridge English: Advanced/Proficiency
За бакалавърски специалности минимум 169(C), зависимост от специалността.  За магистърски специалности минимум 169 (C).

Стипендии и заеми
Таксата за бакалавърски специалности e £9000. Английското правителство отпуска студентски кредити с благоприятни условия за връщане. Студентът започва да изплаща кредита едва когато той/тя получава годишна заплата в размер на повече от  £21000. За повече информация попитайте някой от нашите консултанти.

Магистърските и докторските програми са между £4500-£7000, PhDs- £4052. Тегленето на заем за тях е по-трудно, но не и невъзможно.

Настаняване:
Университетските общежития струват между £4,219-£5,751на година и зависят от общежитието и неговият вид. Настаняване в къща или апартамент, които не са част от университетските общежития, струва между £3,603–£4,122 на година.