БГ | EN

В по-голямо или в по-малко градче ?

Първоначалната мисъл на студента би била ‘’О, да! Искам в голям град, много хора и много забавление!’’ …Е, да, но истината е, че много зависи от това за какво точно заминавате на студентска бригада. Запитайте се дали заминавате да подпомогнете себе си, дали заминавате да се забавлявате  или просто искате да опитате нещо ново и да бъдете самостоятелни.
Ние можем да ви гарантираме, че работа + забавлението върви ръка за ръка, както и това, че със сигурност ще се наложи да бъдете отговорни и самостоятелни.

Разнообразието от работни места е голямо. В малки градчета до големи метрополиси.
Повечето студенти избират малки, курортни градчета, които гарантират динамиката в работата, което води до повече работни часове.Работодателите в повечето малки градчета помагат с намирането на квартирата или даже я осигуряват на достъпна цена за студентите.
Плюсовете на тези курортни места са, че намирането на втора работа е лесно поради причина, че са със сезонна заетост. Трябва много добре да се знае, че при работа в малко градче ще е по лесно придвижването от първото работно място до второто, което автоматично намаля разходите на бригадирите.
Жителите на малките градчета са много по-дружелюбни към чуждестранните студенти и помагат, даже  смело може да се твърди, че се грижат за тях. Създават се приятелства за цял живот.

Нека да отдадем чест и на големите градове. Да, със сигурност това би била една реализирана мечта, но в повечето случаи бригадите на студенти в метрополиси, не са сполучливи.Причините са, че разстоянията са много големи от точка А до точка Б, а разходите по транспорт биха били колкото едно изхранване на ден, ако студента е в малък град. Квартирите не са лесни за намиране, но и дори да намерите, вие ще трябва да предплатите най-малко за 6 месеца, а на вас ще ви е нужно жилище само за 4.

Това са причините, които ни карат да съветваме кандидатите за ‘’Work and Travel’’ да изберат по-малък град и да се насладят на лятото си, а после с толкова увереност ги съветваме и да посетят тези Метрополиси!