БГ | EN

Някои от най-красивите Американски градове

     На първо място, според класациите е  Денвър, Колорадо. Там есента настъпва още в началото на месец септември. Той е един от най-красивите градове в Америка, не само през есента, но и през останалите три сезона. Цветовата гама през есента е богата и посетителите на Денвър се радват на зашеметяващи гледки.  Денвър е столицата на Щата Колорадо и един от най-достъпните градове за живеене. Столицата на Колорадо е  важен търговски център и е с добра и стабилна икономика. В града кипи богат културен живот. Има много музеи, галерии и центрове за сценични изкуства. Интересното е, че през 1976 е избран за провеждането на Зимните Олимпийските игри, но отказва. Така Денвър остава в историята като единственият град, отказал да бъде домакин на Зимни Олимпийски игри.

     

     Второ място заема Аляска с нейните обширни гори и планини. Тук гледката е смайваща. Няма да повярвате на очите си. През есента картинката е като нарисувана от художник. Аляска е най-малко населения щат в Северна Америка. Там живеят около 600 000 души. Местното население е  американци, индианци, алеути и ескимоси. Почти една трета от територията на Аляска е в рамките на Северния полярен кръг, а най-ниската измерена температура някога е -63° градуса. 17-сет от 20-те най-високи върха в Америка, се намират в Аляска, но не всички са достъпни за алпинистите. Името на Аляска идва от ескимоската дума Alakshak, което означава ''голяма земя'' или ''суша''. Столицата на Аляска – Джуно, е недостъпна за автомобили и се достига до нея с лодки или самолети.

    

     Ню Йорк, разбира се, е на следващо място със Central park, който е покрит през есента с жълти, червени и оранжеви листа. Крaсотата на есента в природата в сърцето на един от най-забързаните градове. Ню Йорк е един от най-внушителните градове в света. Въпреки, че самият град не може да се похвали с древна история. Неговото уникално по брой и разнообразност население го превръща в един от най-космополитните градове в света, в който се съчетават езици и обичаи от цялото земно кълбо. Тук се говорят над 800 езика. Ако има късмет, човек трябва да посети Ню Йорк и да усети енергията на този град.  


    


     Солт Лейк Сити, също не е за изпускане.  Есента там бързо преминава в зима, но именно заради това тук есенната картинка избухва изведнъж и гледката със сигурност си заслужава .Солт Лейк Сити е столица на Щата Юта. Градът има много ботанически градини, също и зоопарк, театри, галерии, ресторанти, винарни, игрища за голф. Има голямо разнообразие от дейности, на които може  да се наслади човек в ''Града на Соленото езеро''.  Разположен е в подножието на високи планини и това прави гледката около него неповторима.

    

Ако си на студентска бригада, може да посетиш част от тези невероятни градове, а защо не и всеки един от тях!