БГ | EN

Гранд Каньон – гордостта на Аризона

Знаете колко обичаме да ви запознаваме с красивите места, които ще имате възможност да посетите по време на или след своята студентска бригада. Е, днес решихме това да бъде Гранд Каньон.

 

Големият Каньон (по-известен като Гранд Каньон) е разположен на река Колорадо, щата Аризона, и е част от Националния парк „Гранд Каньон”. В исторически план каньонът се е формирал в продължение на 10 милиона години, придобивайки все по-красиви и величествени форми и образувания. Именно това дава повод на археолозите да твърдят, че великият Каньон крие в себе си следите на 4 епохи, през които река Колорадо си е проправяла път между скалите, а ерозията и преместването на скалните пластове са оформили дълбока пропаст с множество красиви природни картини. Днес това е феноменът Гранд Каньон, с който всички американци се гордеят, а милиони туристи от цял свят мечтаят да посетят.

 

Всеки, докоснал се до величието на Гранд Каньон, оставя частица от съзнанието си там. Гледката е толкова пленителна, че кара посетителите да затаят дъх пред това уникално творение на природата. Освен красивите скални образувания, каньонът приютява и невероятни представители на животинския (планински лъв, американски койот, рис, калифорнийски кондор) и растителен свят (различни видове кактуси, агави и юки), които туристите могат да забележат, скътани между скалите.

Най-удачно е посещението на каньона през лятото или в началото на есента, макар че според местните той е най-красив през зимата. Така че, когато студентската бригада е към своя край, можете да започнете да планирате пътуването си до Гранд Каньон, когато и напливът на туристи ще е по-слаб.

 

Красивите гледки са само част от приключението, наречено „Гранд Каньон”. Предлагат се полети над каньона с хеликоптер или малък самолет, рафтинг по река Колорадо, а също и яздене на муле и организирани обиколки за посетителите. А най-новата туристическа атракция е „Небесната разходка” (Skywalk), която представлява огромна стъклена тераса, издадена на повече от 20 метра от ръба на каньона. Подът на това невероятно съоръжение е от специално стъкло, за да могат туристите да разглеждат целия заобикалящ ги пейзаж.

 

В заключение можем да кажем, че ако има място, за което сме сигурни, че всеки човек трябва да посети в живота си, то това несъмнено е Гранд Каньон. Ние от NGB ви пожелаваме да имате тази възможност и  очакваме с нетърпение да ни разкажете за вашето Work and Travel приключение!