БГ | EN

Eдногодишна стипендия за безплатно обучение в Англия

Не е тайна, че въпреки желанието и уменията на много студенти да учат във Великобритания, притеснението относно покриване на разходите за обучение, спира много от тях да кандидатстват за влизане в университет. Именно затова Northumbria University обявява конкурс за едногодишна пълна стипендия за студенти от ЕС. Университетът ще подари пет пълни стипендии за безплатно обучение за първата година. Единственото, за което ще трябва да се погрижат студентите са допълнителните разходи за живеене.

 Желаещите да кандидатстват трябва да запишат 30-секундно видео, в което да обяснят защо избират точно Northumbria University и защо са подходящи кандидати.

 

 Университетът предлага и стипендия от £ 2,000 за студенти от страни членки на ЕС, които отговарят на специфични академични критерии и са се записали за бакалавърска степен, редовно обучение. Изискванията към българските студенти е да са завършили средното си образование с успех над 5.60. Стипендията ще бъде изплатена на три вноски, 25% през ноември 2017 г. и 25% през февруари 2018 г. и 50% май 2018 г.

 

 За всеки, който желае да продължи образованието си във Великобритания, това е една невероятна възможност и би била първата голяма стъпка по пътя към успешна реализация!

  Срокът за подаване на документи е до 10 януари 2017 година. За повече информация се свържете с екипа на NGB!