БГ | EN

Езикови ваканции

Искаш да научиш или да подобриш познанията си в сферата на чуждите езиците? NGB Consulting дава възможност да направиш това в различни точки от света. Тук може да прочетеш интересни и образователни факти от ползите на такова обучение.


Какво се случва в мозъка, когато учим език?

   Ученето на чуждестранен език може да увеличи размера на мозъка ни. Това откриха шведски учени, когато използваха мозъчен скенер, за наблюдаване на реакциите при изучаването на чужд език.
   Те сравняват развитието на млади хора служещи във военни бази и изучаващи по няколко чужди езика и това на млади студенти, от сферата на медицината. И двете групи от хора полагат големи усилия в ученията си, но се появява разлика в размера на мозъка им. Младежите, говорейки и разбирайки няколко езика, увеличават размера на мозъка си, без да подозират. Друг интересен фактор е, че колкото повече увеличават размера на мозъка си, толкова по- лесно и бързо усвояват нови езикови познания. Още повече, доказано е, че хора говорещи повече от един език имат по-добра памет и по- богато въображение. Канадски учени доказват, че този тип хора са с много по-малка опасност да развият Алцхаймер.

За повече информация относно услугите на нашия екип, посети някой от офисите ни или се свържи с нас по телефона. Ще се радваме да бъдем полезни.