БГ | EN

Ето и нещо любопитно за Вашингтон

Вече програмата Work and Travel e към своя край и е време за най-приятната част от студентската бригада – екскурзиите. Ако се чудиш дали да посетиш столицата Вашингтон, непременно го направи. Вашингтон е хубав, спокоен и добре уреден град, има много зеленина и цветя, и нискоетажни сгради. Градът се посещава от милиони туристи, тъй като  е едно от най-красивите и изпълнени с исторически паметници населени места в САЩ. Столицата ще ти даде възможност да научиш повече за американската култура и то напълно безплатно, защото по-голямата част от музеите са с безплатен вход.

Ето и част от местата с безплатен вход:

КАПИТОЛИЯТА

Капитолията е сградата на Конгреса на САЩ. Величествената и бяла сграда е висока  169 метра и се разпростира на 16,5 декара. Пред Капитолията има засилена охрана и не е препоръчително да оставяш багажа си без надзор. Тя може да се разгледа и отвътре, като е добре да си направиш онлайн резервация предварително. Няма такса за посещението и е отворена за посетители от понеделник до събота (от 8.30 ч. до 16.30 ч.). Във Вашингтон е забранено да се строят сгради по-високи от Капитолията,  изключение е направено само за високия 153 метров обелиск.

БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА

Ботаническата градина във Вашингтон е една от най-старите в Северна Америка и притежава над 65 000 вида растения. Когато влезеш вътре ще попаднеш в един оазис, от който няма да искаш да излезеш, това не може да се опише с думи, трябва да го видиш.Отворена е за посетители всеки ден от 10ч. до 17 часа, вход безплатен.

НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ НА ИСТОРИЯТА

Националният природонаучен музей във Вашингтон цели да вдъхновява хората, да насърчава любопитството им и същевременно да им помогне да опознаят света чрез различни изследвания, колекции, изложби и образователни програми. Независимо дали се интересуваш от произхода на човека, историята и културата на Африка или живота на морското дъно -  в музея може да намериш отговор на всичките ти въпроси. Площта му  е колкото 18 футболни игрища и на входа ще бъдеш приветстван от 12 тонен африкански слон и това е само началото.

 

НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ НА КОСМОСА

Всеки един от нас като е бил дете си е мечтал да лети в космоса и да докосне звездите. В Националния музей на космоса има множество предмети и совалки, които те пренасят в един различен свят. Може да се качиш в Аполо 11, да се разходиш по луната или да опознаеш вселената.

 

ЛИНКЪЛН МЕМОРИАЛ

Мемориала е построен в стила на гръцки храм, с огромни дорийски колони, които обграждат цялата сграда. Всяка от 36-те колони има изписано име на щат, който е бил част от съюза по време на президентството на Линкълн. Мемориала е отворен без прекъсване и денонощно.

Не забравяй и да се снимаш пред Белия дом, въпреки че е затворен за посещения.