БГ | EN

Бахамите – мечта след Work and Travel

Архипелаг от 700 коралови острова, 30 от които обитаеми, толкова просто може да се опишат Бахамите, но дали е достатъчно?

За много хора това е самия рай на земята, безброй редове са изписани в опита да бъдат пресъздадени красотите на това място. Някои казват, че не може никой да си представи тази красота без да я е видял. Безкраен океан, обгръщащ острови с най-финия, бял пясък, докосващ се до най-кристално синята вода.  Често гледките са описвани като нарисувани от перото на най-добрите художници, сюреалистични и магични. Общата брегова линия на всички острови е 2460 км, разстояние покрито от впечатляваща растителност, даваща живот на най-чудновати животински видове.

Ето и някои от най- популярните места на Бахамите:


Cabbage Beach – може би най- известния и най-разпознаваемия плаж. Той е задължителен за всеки турист, перфектен за гмуркане, плуване и дори засичане на световно известни личности.

Cable Beach – любимият плаж на всеки местен жител. Намиращ се в столицата Nassau, той предлага дълга плажна ивица, кристална вода и студени коктейли.

Pig Beach/Big Major Cay/ – вярвате или не, това е плаж на който може да плувате с морски прасета, за някои стряскащи, а за други очарователни. Aко пък ви е страх да се гмурнете заедно с тях, то те ще са доволни и на малко храна от ваша страна :))

Pink Sands Beach – на два часа от Nassau, се намират розовите пясъци на Harbour Island. С повече от 50 километра плажна ивица, това място привлича всеки с очарованието си. Розовият цвят се е получил с годините от безбройните счупени и стрити корали.

Ben`s cave – в сърцето на национален парк Lucayan, тази пещера е една от малкото в света, която е събрала в себе си сладководна и солена вода. Задължителна за всеки любител или професионален гмуркач, тя ще предостави незабравимо изживяване и гледки записани в рекордите на Гинес- сталагмити, сталактити, животни и растения.

Dean`s Blue Hole – за разлика от най- известната синя дупка, тази  в Белиз, бахамската се намира в непосредствена близост до брега на Long Island. Само след няколко крачки от брега, с вода едва до коляното, човек може да пропадне на впечатляващите 202 метра.

Кораловите рифове – те ще бъдат навсякъде около вас – повече от 5% от всички рифове на света са събрани на Бахамите.

Самотните острови  - местните жители предлагат престой на най-отдалечените и самотни острови, те търпеливо ще ви изчакат на лодката, а вие може да прекарате няколко незабравими дни на най- приказните острови, необезпокояван от никого.  

И всичко това, ако не е най- добрия завършек на всяка студентска бригада!