БГ | EN

30 неща, които трябва да опитате преди да навършите 30 - Част I

30 неща, които трябва да опитате преди да навършите 30

Част I

 

Навършването на 30 години е превратна точка в живота на всеки човек.

За много от вас това ще значи, че вече не сте купонджиите, които не спират със седмици. Разбирате, че не всичко в живота може да се реши с хвърлянето на монета, а последиците от лошите решения не се лекуват само с текила.

Ето и най-популярните отговори на „Неща, които трябва да опитате преди да навършите 30”:

  1. Участвай и финиширай в маратон – размърдайте се малко и се вкарайте във форма. Направето го сега, защото след навършването на 30 метаболизмът ви се забавя и е значително по-трудно. Ако сега си мислите, че свалянето на няколко килограма е трудно, изчакайте и вижте.

  2. Пътувайте до някое наистина екзотично място - всяко едно място, където имате усещането, че това е краят на света може да се нарече екзотично. Не бъдете част от тълпата с туристи и опитайте един съвсем нов начин на пътуване. Няма значение дали ще отидете, на слабо обитаван тропически о-в, на хайкинг в скандинавската степи или да покарате колело в Боливийските планини с надморска височина над 4000м. Вие вече не сте туристи, а пътешественици.

  3. Купете си билет за музикален фестивал – проверете кога и къде ще свири любимата ви група, ако това е на някой фестивал ви съветваме да отидете. Няма по-приятна обстановка и усещане от това да слушаш музиката, която обичаш и споделяш една и съща емоция с още поне около 10-15 000 човека.

  4. Отиди на студентска бригада – какво правите през летните си ваканции докато учите в университет?  А какво ще кажеш да го прекараш в Америка? Не да отидете, като туристи за на обиколка, а да вникнете в същината на американската култура, манталитет и обичаи. Също ще ви даде и възможността и за едно невероятно прекарване. Не всеки може да се похвали, че това лято е лежал на плажа и се е препичал в слънчева Флорида, бил е на купон в Л.А. или е вечерял с приятели в Манхатън.

  5. Поне веднъж в живота си се поглези истински – веднага ви давам пример. Докато сте на студентска бригада и посещавате Ню Йорк, отворете Google и проверете, кой е най-добрият ресторант в града. Облечете се добре и отидете. Опитайте вкуса на храна и обслужване от най-високо ниво и вижте с какво се хранят богатите.

  6. Организирайте вечеря за приятелите си – те са важна част от живота и развитието на всеки човек. Както семейството, така и приятелите могат да имат голям принос в оформянето и изграждането на вкусове и разбирания, те са и свидетели на най-добрите и лошите ви моменти от младежките ви години. „Покажи ми приятелите си, за да ти кажа кой си”. Оценявайте хората, които са с вас по собствено желание, необвързани с кръвни връзки. Организирайте им вечеря да им напомните, че са важна част живота ви.

  7. Покарайте мечтаната си кола – малко хора могат да си позволят да притежават Porsche, Mercedes s class или Range Rover, на 26-27 годишна възраст. Но не е нужно да си собственик на автомобила за да го изпробваш. Отидете до някой шоурум и искайте тестдрайв. Усещането е неописуемо.

  8. Взимайте микрофона и изпейте нещо в караоке бар – това е добър начин да преодолеете сценичната си треска докато сте млади. С напредването на възрастта става все по-трудно. Не се притеснявайте, ако не можете да пеете, гарантирам ви, че 90% от хората около вас също не могат, а и е една чудесна история, която ще разказвате години на ред.

  9. Скочете с бънджи или парашут – общо взето всичко, което включва височини и адреналин ще свърши работа. Направете го веднъж за да докажете на себе си, че можете да се справите. А може и да ви хареса, никога няма да разберете докато не опитате.

  10. Празнувайте рождените си дни – организирайте голямо парти, поканете всичките си приятели, отбележете още една година, която сте прекарали на тази земя. Никога не се знае, кога ще имате свободното време да празнувате с приятелите си в делничен ден.