БГ | EN

Един прекрасен езиков лагер

Всяка година Англия посреща чужденци, които искат да учат или усъвършенстват английски език.

Ентусиазмът и очакванията са големи и организаторите на тъй наречените summer schools полагат огромни усилия, за да откликнат и задоволят своите взискателни гости.

Тази година групата, която ми се довери и чийто групов ръководител бях, тръгна с малко притеснение и трепетно вълнение. Само едно от децата отиваше за трети път на подобен лагер и беше изпълнено с ентусиазъм и радостни предчувствия. Казахме сбогом на родителите и потеглихме.

Организаторите ни посрещнаха на летището и ни предоставиха прекрасните условия на своя кампус.

Две седмици се редуваха занимания по езика, екскурзии до забележителностите на Лондон, Оксфорд, Уинчестър, Солсбъри, Саутхамптън и активни спортни, художествени и творчески занимания.

И деца и ръководители бяха впечатлени от начина, по който организаторите и преподавателите от лагера подхващаха всяко дете от нивото на английски, което имаше и неусетно развиваха неговия езиков потенциал посредством практически занимания, игри, свободно общуване.

Видяхме много неща – London Eye, Tower of London, Ttrafalgar Square, Stonehenge, Christ church college in Oxford, където са заснети много сцени от филма Хари Потър.

Чухме много описания и обяснения, зададохме много въпроси, обогатихме се. Завързахме много приятелства, отворихме се за другите, тъгувахме при раздялата.

За мен най-поразителното обаче беше признанието на едно от децата: „Започнах да мисля и сънувам на английски”. Е, не всички, но нали има и друго лято, когато ще очакваме и нови участници в това прекрасно и незабравимо преживяване – English Summer School for Juniors.