БГ | EN

Нестандартни идеи за екскурзия след студентската бригада

Винаги, когато наближава краят на програмата Work and Travel, все повече студенти започват да плануват така дългоочакваните екскурзии. Факт е, че в техния лист са големите градове като Ню Йорк, Лас Вегас, Бостън или Чикаго,а много малко от тях се сещат за красиви и непокътнати кътчета от човека, които могат да спрат дъха им.

 

 

Ето няколко нестандартни идеи за екскурзия след бригадата:

Стъпалата Хайку, Хавай

 

Известна като 'Стъпалата към рая', тази сравнително непозн
ата туристическа пътека може да бъде намерена на остров Оаху. Пътеката е стръмна и завършва с връх, който е 2800 фута над морето, предлагащ невероятна гледка към острова.

 

 

Замъкът Бишоп, Колорадо

 

Замъкът Бишъп е един от най-необичайните замъци в света. Той е създаден само от един човек- строителят Джим Бишъп. Мястото е прекрасно за сватбени церемонии или просто за вдъхновение.

 

 

Долина на паметниците, Юта

 

Долината на паметниците, или Долината на монументите, е уникално геоложко образувание. Разположена е в североизточната част на щата Аризона, на границата с щата Юта и е един от националните символи на Съединените Щати. Представлява само по себе си висока равнина, явяваща се част от платото Колорадо.

 

Пълзящите камъни в Рейстрак Плая, Калифорния, САЩ


Никой досега не е виждал с очите си как камъните си движат в Рейстрак Плая в Долината на смъртта, но доказателство за тяхното преместване са дългите следи, които оставят след себе си по напуканата суха и прашна земя. Учените не са съвсем сигурни как камъни, които достигат тежест от десетки килограми се движат и си проправят път по дъното на пресъхналото езеро. Преобладаващата теория е, че когато камъните са влажни или замръзнали те биват изтласквани от силни ветрове. Дълбоките следи показват, че камъните „извървяват“ по над 200 метра от началото на пътешествието си.

 

 

Green Flying Geysers, Невада

На 30 мили северно от града Герлах се намира  “Летящото” ранчо, което е дом на едни от най-уникалните гейзери в света. Най-невероятното в тези гейзери е цветът им, който е образуван от водорасли. Водата, която излиза от него оставя калциев карбона и с годините са се образували огромни гейзери. Тези водорасли произвеждат неверояни цветове, които придават на гейзерите безценен вид.

 

 

Приключение в „Метрото” в Zion National Park, Utah

 

„Метрото” (наречено на разговорен език) е уникална форма  на каньон в Национален парк Zion .Там любителите на екстремните преживявания могат да изпитат неверояни емоции.