БГ | EN

7 съвета за презокеанския полет

1. Сложи колкото се може по-малко неща в куфара – наистина не се нуждаеш от 10 чифта дънки, 6 чифта високи обувки и ютия. Ако спазиш изискванията на авиокомпанията и багажът ти е до 23 кг. няма да се налага да плащаш повече, а и по-лесно ще се придвижваш.

2. Не е важно как изглеждаш в самолета – важно е да си облечен удобно и в топли дрехи, защото в самолета е студено. Шалът и якето биха били добър избор. Не ти препоръчваме да пътуваш по тениска и сандали. 
3. Носи тапи за уши – тишината е злато, поради тази причина тапите за уши са много добър избор тъй като понякога е много шумно в самолета.
4. Избягвай алкохола и кафето – чаша питие или кафе се отразява добре на всеки, но тези напитки нарушават съня и няма да ти дадат възможност да си починеш и ще те дехидратират.
5. Зареди си добре електронните устройства – много често на летищата проверяват техниката, която носите. Има вероятност, ако нямат батерия или не могат да се включат, да ви я конфискуват.
6. Носи си собствени слушалки – не е сигурно дали слушалките, които ползваш в самолета са нови или просто са ги опаковали от предишния полет.
7. Ако имаш клаустрофобия и те е страх от височини не сядай до прозореца. Избери си място до пътеката. Ако ти става лошо, вземи лекарства със себе си. Полетът е дълъг.