БГ | EN

Как да използваме приложението Google maps без интернет връзка

Ако ви предстои студентска бригада, бизнес пътуване или просто почивка е добре да знаете следния прост трик.

Как да използваме Google Maps за намиране на близки обекти и навигация без интернет връзка?

Да загубиш интернет връзка или изобщо да няма такава е често срещан проблем в чужбина. В днешния забързан свят често нямаме време да проверим къде точно отиваме и разчитаме изцяло на модерните технологии. Може лесно да се каже, че целият свят е събран в джоба ни, но е добре да знаем, че не винаги можем да разичтаме на него.

На всеки се е случвало да се загуби, да не може да стигне до крайната цел и често прибягваме до любимия смартфон. Добре е да знаем, че не навсякъде в чужбина можем да разчитаме на интернет връзка и добра скоророст.

Няколко прости стъпки могат да ни осигурят спокойствие и сигурност при следващото пътуване:

1. Отворете 'Google Maps', която е за 'offline' ползване.
2. Намерете града, който ще посещавате.
3. Натиснете върху иконата на профила, която се намира в точно до лентата за търсене.Превъртете до края на страницата.Там ще намерите раздел „Оffline Maps“.
Имате два метода за съхранение на определена секция от картата за употреба офлайн. Първият е през раздела в менюто с настройки, или като напишете „ОК Maps“ в лентата за търсене по всяко време, докато преглеждате картата. Може да използвате картата, за да локализирате къде се намирате, да видите какво има около вас или дори да зададете крайна точка до която искате да стигнете и да използвате навигацията без да имате каквато и да е било интернет или мобилна връзка.