БГ | EN

Work and Travel 2020 – последни новини

На 22-ри юни американският президент Доналд Тръмп е подписал следната прокламация озаглавена ”Прекратяване влизането на имигранти и неимигранти, които представляват риск за пазара на труда в САЩ по време на икономическото възстановяване вследствие на възникването на Коронарвирус от 2019г.”

Може да прочетете цялата прокламация на сайта на Белия Дом.

https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-suspending-entry-aliens-present-risk-u-s-labor-market-following-coronavirus-outbreak/

За съжаление това засяга и J-1 визите, а в частност и програмата Work and Travel summer 2020.

СТУДЕНТИТЕ БЕЗ ВИЗА, НЯМА ДА МОГАТ ДА СЕ ЯВЯТ НА ВИЗОВО ИНТЕРВЮ ТОЗИ СЕЗОН.

 

Издадените до момента J-1 визи остават валидни за този сезон и е позволено хората с този тип виза да влязат в САЩ и да реализират програмата си.

Понастоящем, обаче, те няма да могат да влязат в Съединените щати, ако през последните 14 дни са били или преминават транзит през страни от шенгенската зона, Великобритания или Ирландия.

Повече информация можете да намерите тук - https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/from-other-countries.html

 

Консулството на САЩ в България обяви, че платените такси за визово интервю ще бъдат валидни 12 месеца от датата на плащането, което ще значи, че ще могат да бъдат използвани за следващо кандидатстване за виза. Платените такси за визово интервю, обаче, няма да бъдат възстановявани.

 

Вярваме, че взетите мерки са временни и още следващото лято много студенти ще имат възможност да посетят Америка, да видят нейните забележителности, да се потопят в американската култура и начин на живот чрез програмата Work and Travel Summer 2021.