БГ | EN

Важно за матурите на 12 клас!

Съобщение до всички 12 класници!

На брифинг в Министерския съвет министъра на образованието и науката Красимир Вълчев обяви, че учебната година няма да се удължава и че ще има нови дати за полагане на държавните зрелостни изпити (ДЗИ).

Материала ще за матурите ще бъде съкратен по следните предмети: БЕЛ, История, География и Физика. Повече подробности можете да намерите тук - file:///C:/Users/user/Desktop/bez-tozi-ucheben-material-za-2019-2020.pdf

Изпита по български език и литература ще се проведе на 1 юни, а вторият задължителен ще е на 3 юни. Датата за теоретичния изпит на учениците от професионалните гимназии остава 5 юни, а дните за изпита по практика ще се определят от директорите на училищата.

Също така ще се спазват всички предпазни епидемиологични мерки и няма да се допускам струпване на ученици преди и след изпита пред училищата.

Важно е да се отбележи, че кандидатстването в чуждестранни университети няма да бъде застрашено. Искаме да ви уверим, че голяма част от чуждите университети удължават кампаниите си и екипът на NGB Consulting е на разположение да съдейства.