БГ | EN

Квалифицирам ли се за финансовата помощ от САЩ?

 
   Предполагаме много от вас са попаднали на информацията, че някои студенти са получили помощ от IRS (Службата за вътрешни приходи) в размер на 1200$ като част от закона за “Закона за коронавирусна помощ и икономическа сигурност“, или „Законът за грижите“.
   
 
  Искаме да ви информираме, че за да бъдете квалифицирани за тази финансова помощ е необходимо вашият статут да е Resident Alien - т.е. вие сте чуждестранен гражданин, които живее в САЩ поне от 2 години. 
Това означава, че никой студент ходил на студентска бригада за 4 месеца не се квалифицира за тази помощ
Tук можете да прочетете изискванията на IRS за статут Resident Alien.
 
  В случай, че е подадена данъчната ви декларация с грешен статут е възможно да сте получили тези средства.
Съветваме Ви да обръщате внимание - Кой подава вашата данъчна декларация, тъй като е незаконно да бъде попълвана с грешен статут. 
Не ви препоръчваме да използвате услугите на неоторизирани лица.
  NGB Consulting е в партньорство с 2 агенции, които извършват подаването на данъчните ви декларации към IRS по законен начин, изцяло съобразен с вашия статут.
Направете обмислено решение! Повече информация  за връщането на данъци и какви документи са ви нужни, може да намерите тук.
 
  В случай, че все още не сте си подали документите за връщане на данъци от Work and Travel програмата, тук можете да направите калкулация за размера на данъците, които се очаква да ви бъдат върнати от лятната програма за културен обмен.
 
Пазете се и си стоите вкъщи,
Екипът на NGB Consulting