БГ | EN

Как да НЕ научим чужд език?

 

Ако НЕ искате да научите 1,2 или повече чужди езици много е важно да следвате следващите стъпки.

 

  1. Бъдете затворени и НЕ се опитвайте да започнете дори най-елементарния разговор. Няма смисъл, тъй като в някакъв момент няма да знаете една или дори повече думи. Българския език е толкова древен, би трябвало всяка друга нация да го говори.
  1. Бъдете супер втренчени в най-минималната грешка, защото просто НЕ е възможно да говорите един език и да направите дори една грешка. И не на последно място, всички ще ви се смеят на произношението. Българския като сравнително твърд език НЕ помага особено, а не искате да се чувствате невежи, нали?
  2. Изобщо НЕ започвайте разговор на чужд език, които е над вашето ниво на владеене. Няма смисъл, тъй като ще има думи/изрази, които ще са ви непознати. В никакъв случай НЕ питайте говорещия да ви обясни с разбираеми за вас думи разговора или конкретна дума/израз.
  3. НЕ се упражнявайте всеки ден на новия език. След уроците в клас, няма смисъл, защото както казахме по -рано ще направите грешка.
  4. Продължавайте да гледате филми на майчиния си език. Не се опитвайте да добавяте субтитри на новия език, поддържайте единствено и само този който владеете. Определено не търсете филми, в които аудиото е на чужд език и дори НЕ си помисляйте да добавяте субтитри на майчиния си език. Никаква музика, книги или филми.
  5. Измисляйте си извинения. Абсолютно е Безсмислено да влагате време и енергия да научите даден език, които така или иначе се говори в повечето случаи само в една страна. Много скоро ще бъдат разпространени в България добри приложения за автоматичен превод. Ще бъда загуба на време, ако положите усилия сега да научите чужд език и няма да е от абсолютно никаква стойност това ви начинание.
  6. Просто се откажете! Имате толкова много неща да правите всеки ден - училище, работа, разходки, излизане с приятели – просто няма смисъл да се отказвате от някое от тях за да научите чужд език.

 

 

Свържете се с нас, ако искате да промените познанията си по даден чужд едик заобградени от хора, чийто майчин език е!