БГ | EN

Да посетим Маями?

 

Преди да тръгнем

Ако планирате да посетите само Маями Бийч, кола не е абсолютно необходима.

Има летищни трансфери, за да стигнете до града, както и таксита.

Маями Mover (надземен влак) може да ви отведе от летището до центъра и Brickell. Това е добър начин да се придвижите, ако посещавате тези райони и не искате да имате кола. Ако се чувствате като истински турист, качете се на Hop-On Hop-Off Bus автобус (и разходка с лодка), за да обиколите  Маями!

 

Кога да посетим

Маями може да се похвали с хубаво време през цялата година, но се пазете от сезона на ураганите или поне проверете прогнозата преди да тръгнете. Както повечето студенти, предполагаме ще пътувате през Travel месеца, последния, от вашата студентска бригада, можем да ви успокоим, че това е най-евтиното време да посетите града, тъй като няма организирани големи събития.

 

Какво да си вземем

Маями не е ангажиращ град, това означава, че можеш да бъдеш толкова шантав, колкото или толкова небрежен, колкото поискаш. Потник, шорти и джапанки са „униформата“ на South Beach. В модерен ресторант или клуб обаче няма как да не видите дизайнерски рокли и високи токчета.  Дънките и хубавата риза са добре дошли навсякъде. Очевидно е, че банският костюм е задължителен! И не забравяйте слънчевите очила, защото слънцето е доста ярко.

 

Какво да правим в Маями

1/ ОТИДЕТЕ НА ПЛАЖ

Не можете да посетите Маями, без да видите световно известните плажове на Саут Бийч. Сигурен съм, че сте ги виждали в CSI Miami - или в видеоклип от PitBull!

 

2/ OCEAN DRIVE

Разходете се по тази емблематична улица с неонови светлини и Art Deco сгради. Това място скача цял ден и цяла нощ.

 

3/  SOUTH POINT PARK

Най-южното място в Саут Бийч е любимо на местните жители. Има красив парк с пешеходна пътека, която ще ви отведе от океана към залива, и ако го прецените правилно, можете да седнете и да наблюдавате как круизните кораби тръгват от пристанището около 4 до 5 часа през почивните дни.

 

4/  WYNWOOD

Това е може би едно от най-известните места в Маями за снимки в Instagram! Wynwood е артистичен, готин квартал, в който се намират много художествени галерии и има впечатляващи графити. Известните стени Wynwood привличат хиляди посетители, както местни, така и туристи.

 

 

Това бяха няколко полезни съвета, които можем да Ви дадем, ако решите в края на своето Work&Travel преживяване да посетите Маями.

 

В статията за Топ дестинации в САЩ, екипа на NGB Consulting споделя още няколко места, които да станат част от вашия bucketlist за студентската ви бригада в Америка.

Успех!