БГ | EN

В търсене на housing

Решил си да заминеш на Work and Travel програма в САЩ и вече си си избрал работна оферта?

Това е чудесно! Но, ако работодателят не ти осигурява квартира ти ще трябва да си намериш.

Ние сме тук, за да ти помогнем! Ето няколко съвета от опит:

 

  • Търси внимателно

Винаги проверявай легитимността на обявата. Не рискувай лятото си и не превеждай никакви пари, ако нещо в предложената квартира, те кара да се усъмниш.

  • Резервирай хостел/хотел

Ако не си успял, да си намериш квартира предварително или си решил, че ще имаш по-голям шанс да намериш на място в САЩ – възможност, която не я препоръчваме, много е важно да не забравяш да резервираш хотел/хостел , където да останеш, докато търсиш.

  • Ти няма да си единствения

Имайки предвид популярността на Work and Travel програмата, трябва да си наясно, че няма да си единствения търсещ квартира. По тази причина е много важно да търсиш АКТИВНО. Колкото по-рано се сдобиеш с настаняване, толкова по-добре!

  • Прочети добре договора

Запознай се добре с договора си за наем. Въпроси като: какви сметки ще плащаш; какво имаш осигурено от наемодателя; какви такси са включени са особено важни. Обърни внимание на дребния шрифт!

  • Не нарушавай договора

При нанасянето в квартирата, ще ти бъде поискан депозит, а връщането му зависи от теб.

  • Внимавай с броя на съквартирантите

Поделянето на наема между повече хора звучи чудесно, но дали? Внимавай броя на съквартирантите да не е повече от позволения.

  • Провери квартала

Важен фактор в намирането на квартира е и местоположението й спрямо работата ти, за да не прекараш лятото си по автобусите. И не на последно място - безопасността ти!

 

Разбира се съществуват много Facebook групи за търсене/предлагане на housing, а като клиент на NGB Consulting получаваш много привилегии, една от които е, съдействие в търсенето.

Също така, за да не изпиташ и ти на свой гръб проблеми с хазяи и съквартиранти, не се колебай, а мини през нашите офиси за консултация или просто се свържи с нас.