БГ | EN

1ви март по света и у нас

 

Обичания от малки и големи празник на Баба Марта е вече тук! Днес ще се радваме на мартенички от семейството, приятелите, колегите и всеки, който иска да ви види румени и засмени. Нека хвърлим един поглед към света, за да видим какво се случва там!

 

Като сме започнали с пожелания, нека ви кажем, че днес е и Световния ден на комплимента.

Т.е. след като завържете мартеницата на вашето другарче, може да му кажете и нещо мило, с което да го зарадвате. Не играйте мръсно, подаръците тук са забранени, всичко става в словесна форма. Също така не ограничавайте списъка си до близките. Продавачът, шофьорът, сервитьорката и другите, работещи в обслужващия сектор, също имат нужда от една искрена усмивка и мило „Благодаря!”.

 

Продължаваме с благодарствените картички на този ден, тъй като отбелязваме и Световния ден на признателност към служителите. Днес е денят, в който свободно можете да напомните на работодателя си колко добре си изпълнявате задълженията. А ако сте от другата страна, не забравяйте, че без служителите си нямаше да стигнете до тук.

 

Ако пък един ден няма да ви стигне, за да покажете на всички вашата любов, спокойно, имате цяла седмица! Първата седмица на март месец е посветена именно на благодарствените писма. Това е възможност и за онези, които не са чак толкова добри в приказките, но в писането са друга работа. В крайна сметка този празник е направен по този начин именно заради мисълта и времето, които изискват писането на едно писмо.

 

Нека не забравяме обаче на кого трябва да изкажем най-големи благодарности. За жените, борили се и борещи се за равни права, сме посветили цял месец. Може да го отбележите по много начини- цвете или честитка за обичаната от теб жена, цяла публикация в социалните мрежи относно твоят герой жена или просто да прочетете малко повече за лицата, отговорни за постиженията и прогреса в разрушаването бариерите пред една жена.

 

Освен всички тези важни събития на 1-ви март отбелязваме и Денят на компота! Едва ли някой ще откаже отбелязването на този ден. Отидете при баба и наваксайте в приказките с нея, докато хапвате от компотите, които е приготвила, разровете се в касетката със зимнина, търсейки буркана с плодовия сок, или просто си пригответе едно бурканче. Вариантите да уважите празника са многобройни, а тяхното изпълнение е буквално сладко за човека. Тук отново имаме предложение и за тези, на които сладкото им се услажда. През целия март може да празнувате Месецът на фъстъка. Ядката, която се среща в най-различни ястия; към която голяма част от населението по света има алергия; която е на почит в Америка, празнува през тази част от годината. Поводът е свързан и с факта, че освен на фъстъка, март месец е посветен и на правилното хранене. Ако обичате да си похапвате една от тези храни, то март месец е вашия месец!

 

Намираш всичко това за скучно и търсиш предизвикателство? Нека ти разкажем за едно. В 21-ви век е почти невъзможно да прекараш 24 часа извън социалните мрежи. Те ни предлагат непосредствена връзка с хора от другия край на света. Чрез нея също се пренасяме на места, които все още са само в списъка ни с желания или пък изобщо не съществуват. Въпреки многобройните възможности, които ни предлагат дигиталните технологии, не трябва да забравяме за света, който съществува тук и сега. Ето заради това организацията Ребуут създава Ден извън виртуалната матрица, който се отбелязва днес. Ние от NGB Consulting знаем, че цял ден е много, но ви предизвикаме да прекарате 2 часа без дигиталните си джаджи. Резултатите могат да бъдат наваксване с приятели, които вечно са на телефоните си, откриване на нови места около теб и дори намаляване сметката за ток! Уверяваме те, че си заслужава!

 

Какво по-добро начало на месеца от едно соло пътуване? Точно така, 1ви март е деня, в който светът те предизвиква да пристъпиш към себеопознаването. Няма нищо лошо в това да посетиш нови места по предварително изготвен план заедно с приятели и семейство, но при този вид ваканции винаги има компромиси и често трябва да се съобразяваш с другите. Лесно можеш да избегнеш това, планирайки соло пътуване. Така не само, че ще посетиш всичките места, които си искал, но ще останеш насаме със себе си, а в днешния забързан начин на живот често забравяме, че имаме нужда и от такива дни. Ето за това NGB Consulting ти предлага различни дестинации и начини, чрез които можеш да опознаеш и себе си, и света!

 

Независимо от начинът, по който си решил да отбележиш днешния ден, NGB Consulting ти пожелава топъл уикенд и месец изпълнен със слънчеви дни!