БГ | EN

Интересни факти за Martha's Vineayrd

Чували ли сте за остров Martha’s Vineayrd - MV?

   Може би не сте му обърнали достатъчно внимание, смятайки, че е едно малко островче. Това далеч не е така. Vineayrd (както често местните го наричат) се намира в щата Massachusetts, 6 km южно от Cape Cod и със своите 260 km2 се нарежда на 3-ти по-големина остров на Източното крайбрежие на САЩ.

 

Каква е историята зад името на острова?

  Много от вас ще си преведат името на острова като „Лозята на Марта”, но от къде всъщност произлиза името му?

Една от най-популярните истории за произхода на това градче е, че след като английския изследовател и откривател Бартоломей Гаснолд е посетил острова, решил да го нарече на дъщеричката си Марта. Проблемът е, че не сме много сигурни дали точно на тази Марта, тъй като жена му и майка му също са носели това име.

Разглеждайки обаче другите изследователи, посетили острова, колебанията ни се засилват, тъй като се споменават имената на Мартин Принг и Джон Мартин. Независимо от къде идва „Martha” в името, не можем да кажем кой знае какво за „лозята”, тъй като на острова реално няма кой знае какви площи лозя. Предполага се, че в миналото е верело специален сорт грозде.

 

Какво да вземем на студентската бригадата в MV ?

  Ако сте решили да прекарате лятото на слънчево и топло място, но все пак без да се чувствате като в пещ, то Martha’s Vineayrd е вашето място. Средната температура за летните месеци на острова е 32°C. Не забравяйте да вземете със себе си бански и слънцезащитен крем, тъй като острова разполага и със многобройни плажове!

 

Как да стигнем до острова Martha’s Vineayrd?

  Част от приключението да прекараш лятото на Martha’s Vineayrd, е и да стигнеш там! Не ни разбирайте погрешно, това изобщо не е сложна  задача, просто е нещо ново за повечето хора. Както се досещате до острова не може да се стигне по магистрала, мост или тунел, а само по въздух и вода. Фериботът е вашия начин и тук може да намерите информация за графика му, цени на билета и т.н. 

 

Какво може да ти предложи острова?

Лятото не е само за работа, нали така? Ето за това ние от NGB Consulting сме решили да ви помогнем в търсенето на интересни дейности за почивните дни.

Както вече споменахме едно от нещата, с което Martha’s Vineayrd е известен, са плажовете! Това я прави идеална за водни приключения като каране на сърф или уиндсърф, разходка с лодка или каяк и други водни спортове.

Водата не е твоето нещо? Няма проблем. Островът предлага и много други занимания, които не изискват бански. Със своите паркове, фарове, ботанически градини и музеи Martha’s Vineayrd осигурява забавления за всеки.

 

За повече информация винаги можеш да използваш платформата на Tripadvisor и официалната страница на острова.

 

Независимо начинът, по който обичаш да прекарваш свободното си време, Martha’s Vineayrd ще се погрижи да не ти е скучно. Заради това и ние от NGB Consulting ти предоставяме тази възможност за едно невероятно Work and Travel лято!