БГ | EN

14-ти февруари - Празника на виното и любовта

 

Знаете ли на кой ден според Асоциацията за поздравителни картички е най-натоварения в изпращане на такива?

    Предполагаме, се досещате, че това е Коледа, но знаете ли кой е след него?

Свети Валентин! Асоциацията е изчислила, че всяка година се изпращат 1 милиард поздравителни картички!

     Въпреки, че в България се водят спорове дали трябва 14-ти февруари да се отбелязва или не като празник на влюбените, ние от NGB consulting смятаме, че няма значение от къде произлиза празника, защото той е още един повод да покажем на близките за нас хора колко ги ценим и обичаме.

     А и всъщност обичаният от романтиците празник свети Валентин има много общо с любимият на ценителите на виното свети Трифон. Това не го знаехте, нали? Историята гласи, че свети Валентин е бил лечител също като свети Трифон. Знаейки, че лекарствата имат неприятен за болните вкус, лечителят си помагал, смесвайки ги със вино. Валентин използвал алкохолната напитка и при промивки на рани. Напомня ли ви това на някого? Може би на приетия като покровител на лозарите в България свети Трифон. Но приликите не спират до тук! Всъщност и двамата светци са излекували млади девойки. А свети Валентин бил толкова влюбен в девойката, на която помогнал, че в последния си ден преди смъртта си й изпратил писмо, подписвайки го с „твой Валентин”. И добре, че го е направил, защото именно това негово решение е спасило живота му.

               

    Замисляли ли сте се къде празника на влюбените се отбелязва с най-голяма важност?

  Ние знам, това е САЩ. Данните сочат, че приблизително 40 хиляди тона цветя се внасят в   страната специално за свети Валентин. В производството на вино Щатите също не изостават от  страни като Франция и Италия. Анализатори като International wine and spirits research и   Rabobank посочват САЩ като „най-атрактивния сред големите пазари” на вино.

 

 

 

 

    Ние Ви предлагаме да се уверите в тези твърдения чрез предлаганите от нас Work and Travel програми!