БГ | EN

Развенчани митове

Ако притесненията за визовото интервю вече са те обзели, то честито!

На финалната права си до едно незабравимо лято!

Всички сме чували, че, за да стъпиш на американска земя, първо трябва да очароваш консулите в Американското посолство. Специално за теб ние решихме да развенчаем някой и друг мит около прословутото интервю за виза.

  1. Интервюто продължава цяла вечност

Една от най-разпространените легенди за визовото интервю е, че продължава цяла вечност. Не е така, напротив! Ако отиваш специално до София заради интервюто, то вярвай ни, ще ти остане време и за разходка в Симеоновата градина. Всъщност от целия процес най-много време отнема проверкатапри охраната, която е още в началото.

  1. Разнищват те до кости

Хилядите въпроси зададени от консула на които се притесняваш дали ще можеш да отговориш.. Е, и това може да се каже, че е неверен слух. Вярно, въпроси има, но не са нито сложни, нито отговорът им се крие в дълбините на съзнанието ти.

  1. Взимат ти кръв, ДНК и т.н.

Това може би е най-пресиления мит от всичко чуто. Единственото, което искат от теб в посолството е пръстови отпечатъка от ръцете ти, които ще дадеш там на място.

  1. Забрави за виза – студентска бригада, ако си студент първа или последна година.

Консулите гледали лошо на студентите първа година или на завършващите. И това, както другите митове изброени до тук, не е вярно. За консулите е важно да си редовен студент – взимащ си изпитите, да си до 27г и да си готов да се запознаеш с една различна култура!

  1. Трудно ще те харесат, ако отиваш за втори път

Веднъж отидеш ли в Америка, трудно е да не повториш! За това не се притеснявай и се запиши отново на Work and Travel! Консулите ще се зарадват, че тяхната страна ти е харесала толкова много.

 

                Митовете и легендите около визовото интервю са много, но всъщност всичко, което ти е нужно за този етап от бригадата ти, е усмивка, желание и правилната работна оферта, която NGB Consulting е готова да ти намери!