БГ | EN

10 причини да изберем Масачузетс за WAT?

Как сте Wat-ъри?!

Щом четете 10-те факти, които старателно Ви подбрахме за Massachusetts, то определено сте мноооого добре. И така трябва е!

Това е щата с най - високо заплащане на час за WAT студенти -12.75$ на ЧАС!

Като оставим заплащането, трябва да отбележим, че самата локация е доста примамлива и сте само през един полет разстояние от американската мечта.
Бостън, Кейп Код, Провинстаун, Хаянис, Нантъкет и Мартас Винярд са само част от перлите на щата.

Изборът за WAT е във вашите ръце!

 

Ето и фактите:

  1. 'Massachusetts' означава „близо до големия хълм”
  2. Столицата на щата е Бостън. Всъщност е кръстен от своите колонизатори на градът Бостън в Англия, от където всъщност те пристигат.
  3. Благодарение на ледници през ледниковия период са се формирали най- известните острови в щата, за студентски бригади и не само - Нантъкет и Мартас Винярд.
  4. Някои от най – популярните знаменитости на Hollywood са от Бостън, Масачузетс. Такива личности са: Jasmine Guy, Uma Thurman, Chris Evans, Madeline Kahn, Matt Damon, Connie Britton, Barbara Walters, Donna Summer и много други.
  5. Коледа някога е била забранена в Massachusetts. Да! Точно така! В периода 1659 – 1681година, празнуването на Коледа се е считало за престъпление.
  6. Далеч през 1897-ма година в Бостън отваря врати 1-то метро в САЩ.
  7. Името на щата произтича от наименованието на местно племе.
  8. Баскетболът като спорт е измислен през декември 1891 от James Naismith в Springfield.
  9. А през 1895година е измислен волейбола от William Morgan в градчето Holyoke.
  10. На последно място, но не и по-важност се нарежда - първото телефонно обаждане в историята. Направено между изобретателя Alexander Graham Bell и неговия асистент, Thomas Watson, на 10- ти март 1876, в Бостън.

 

Надяваме се да сме Ви дали няколко повода да се замислите защо да изберете именно Масачузетс за своето лято приключение Work and Travel.