БГ | EN

15 неща, които трябва да направите през лятото

 

Предложенията са изцяло свободни за интерпретации от ваша страна. Излезте и се наслаждавайте на хубавото време.

 

 1. Направете си пикник в парка, гората, на плажа или в задния двор.
 2. Оставете телефона настрана за ден, два и се социализирайте по старомодния начин.
 3. Отидете на риболов, плаж или разходка с лодка. Изкуствен или естествен воден басейн, изборът е голям, а през лятото е особено приятно да се наслаждавате на слънцето от такова място и да получавате витамин D.
 4. Направете нещо ново, което не сте правили до сега – скок с бънджи, гмуркане, катерене - експериментирайте. Сега е моментът.
 5. Направете си градина или просто посейте цвете, плод, зеленчук, дръвче. Изцяло от вас зависи. Удовлетворението, че сте допринесли за чистия въздух ще дойде рано или късно, а цветята ще дарят цвят и красота в сивото ежедневие.
 6. Влезте във форма, правете упражнения. Не говорим за диети, а просто раздвижване на тялото. Ще има и резултат много скоро, повярвайте ни.
 7. Посетете парад или панаир. Всяка населено място организира подобни мероприятия, забавни са и може да се запознаете с нови хора.
 8. Качете се на автобус, влак или дори самолет и отидете на място, където не сте били досега за ден. Не го мислете много!
 9. Научете нов език, може и само няколко израза, които биха били полезни при разговор. Ако сте на студентска бригада, на мястото където сте има представители от половината земно кълбо и бихте могли да научите не един, а няколко езика. Убедена съм, че няма да има някой, който да откаже да сподели няколко изречения на родния му език, така най-лесно се завързват приятелства.
 10. Отидете да гледате фойерверки, дали сте на студентска бригада в САЩ или сте си останали в България, няма значение. Вземете си сами, ако няма около вас събитие, на което ще изстрелват и се наслаждавайте на цветовете в нощното небе.
 11. Отидете на концерт на открито. Лятото е пика на музикалните фестивали, бъдете част от тълпата и се потопете в звуците на любимата музика в изпълнение на живо.
 12. Направете си плодова напитка - сок или смути. Сезонните плодове през лятото дават безброй възможности. а и е хубаво да се освежим в летните жеги.
 13. Станете доброволец в местната общност, местната църква или някоя младежка организация. Организират се много събития през лятото – ще се запознаете с нови хора, а и ще се чувствате полезни за обществото.
 14. Отидете на гаражна разпродажба/битак. Винаги е интересно да видиш другите хора какви съкровища имат. Може и да намериш нещо по твоя вкус за спомен от лято 2018.
 15. Водете си записки, не защото забравяте, а за да имате записани малките моменти, които с времето може да избледнеят в съзнанието. Може да започнете да си водите журнал или личен блог, което и да изберете ще е нещо ново и няма да съжалявате.