БГ | EN

Как да вземем виза ?

 

Много от студентите са притеснени преди визовото интервю, а то протича за 1-2 минути. С правилното настроение - усмихнати и лъчезарни, облечени с небрежно официални дрехи  се представяте на консултите, кои сте и защо искате да заминете за САЩ.

 

 

А какви въпроси задават?

 Има няколко основни въпроси, по които може да се подготвите, но не е задължително да са точно тези, разбира се. Винаги може и да ви попитат нещо различно. Така че се отпуснете, бъдете усмихнати и ще вземете така дълго очакваната виза.

 

  • Where do you study? What’s your major? Why did you choose this major? Can you describe your major? How many years do you have to/until your graduation? Which is your favorite discipline? Why? Did you take all your exams?

Голяма част от въпросите се въртят около това какво учите. Проверете как вашата специалност се превежда на английски език, трябва да можете да разкажете с две думи защо записахте точно нея, кой курс сте, какви предмети изучавате, имате ли любим предмет и защо.

 

  • What do you like to do at your free time? Tell me about some of your interests/hobbies?

Помислете предварително какво да кажете, че правите в свободното си време, защото на момента може да се притесните и да не се сетите нищо конкретно.

 

  • Tell me something more about your family? What’s your parents occupation? Do you have brothers or sisters?

Може би един от най-често задаваните въпроси през последните няколко години на визовото интервю е какво работят родителите ви. Подгответе си отговорите на английски, защото на по-голяма част от студентите им е трудно да обяснят конкретните позиции. Също така се позаинтересувайте какво точно правят и колко голяма е компанията. Ако имате братя/ сестри трябва да знаете какво правят в момента, училище/ университет/ работа.

 

  • Why do you want to go to the USA?

Имайте предвид, че програмата е за културен обмен и се опитайте да свържете вашите лични желания с идеята на програмата.

 

  • What will you work in the USA? Describe me your duties? How much will you take per hour? Where will you stay in USA?

Каква ще е вашата работна позиция, какво е заплащането, какви дейности ще извършвате, къде ще живеете, това са все въпроси, на които е нормално да имате отговор. Тези неща можете да намерите от работната оферта, която сте подписали или да попитате консултантите от вашата агенция.

 

  • What do you want to visit in USA?

Замислете се къде искате да отидете и когато ви попитат да може да кажете няколко местаи защо искате да ги посетите. Все пак не сте отишли само да работите, а да опознаете културата им.

 

Ако не чуете някой от въпросите, не се притеснявайте да ги попитате и те ще ви го повторят.

 

В общи линии това са голяма част от въпросите, които питат на визовото интервю. Помнете, всички са много мили и дружелюбни и няма място за притеснение.

 

Успех на всички и нека лято Ви бъде изпълнено с приключения !