БГ | EN

Масачузетс

Този малък щат е събрал изключително много история в себе си, много политически фигури като John F. Kennedy са отраснали там. Столицата на щата е Бостън, който е обявен за най-старият исторически град в Масачузетс - една добра дестинация за екскурзия за любителите на културата и историята.

Друго място, което задължително трябва да посетите по време на студентската си бригада, ако не работите там, е острова Martha’s Vineyard, койтосе намира само на два часа от Бостън. Хълмистите му пясъчни дюни, красивите плажове и боровинкови мочурища, чудесно допълват гледките към красивите къщички, боядисани в бонбонени цветове, фаровете по брега и яхтите, които обикалят бреговете.Красивият Мартас Винярд обаче е и любимо място на най-известните и влиятелни американци. С право можем да го наречем Президентски остров, защото голяма част от президентите на САЩ притежават къщи на острова. 

Още няколко интересни факта, от които може да се възползвате по време на своята програма Work and Travel:

  • Минималното заплащане в щата Масачузетс от януари 2019 год. е $12.00 на час;
  • Boston е градът с най-висок процент на млади хора;
  • Това е един малко странен факт, но знаехте ли, че в Рокпорт има къща, която е изцяло направена от вестници? И ние не знаехме, а това си един доста любопитен факт! Сградата е построена през 1922 година от инженер, който искал да си построи лятна къща;
  • Острова Martha’s Vineyard има няколко причини за слава, като една от тях е че там е заснет филмът „Челюсти“;
  • Американските президенти Бил Клинтън и Барак Обама прекарват летните си ваканции на острова;
  • Кейп Код е една от най-големите туристически дестинации в Нова Англия. Предпочитан е през летният сезон поради мекия си климат и прохладното лято. Тук е един от най-дългите плажове в Северна Америка – Cape Cod National Sea Shore – над 50 км.

 

 

Work and Travel, Масачузетс е вашия щат!