БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

КУРСOВЕ ПО ИТАЛИАНСКИ ЕЗИК/ИТАЛИАНСКИ ЕЗИК + ГОТВАРСТВО ВЪВ ФЛОРЕНЦИЯ

Държава: Италия
Град: Флоренция
Езиков Център: Курсoве по италиански език/италиански език + готварство във Флоренция - Linguaviva Educational Group
Възраст: 16+
Подробности:

Linguaviva Educational Group отваря своето първо училище през 1976г. във Флоренция с идеята да окуражава не просто изучаването на италиански език, а опознаване на италианската култура и история. Центърът работи с училища в Флоренция, Milan, Lignano, Shanghai и Tokyo

 

Флоренция е един от най-красивите градове в света, обявен от UNESCO за световно културно наследство. Градът изобилства от Ренесансови богатства създадени от най-великите творци в света – Микеланджело, Ботичели и Леонардо да Винчи. 

 

Училището в Флоренция е разположено в сграда построена през 19-ти век. Намира се на няколко минути от центъра на града и е може би най-добрата локация за изучаване на италианския език и култура. Подходящо е за деца над 16 години.

 

 

Опциите за настаняване са няколко.

 • Домашен престой при някое приемно италианско семейство с няколко опции за хранене – закуска и вечеря, само закуска или ученикът може да използва кухнята за приготвяне на храна, която сам закупува. Банята е обща, но също има и опция за самостоятелна баня. Минималният престой е 2 седмици. Самостоятелни или двойни стаи. Минималната възраст за тази опция е 16 години
 • Общ апартамент, в който ученикът наема единична стая или двойна ако са двама ученика пътуващи заедно. Банята и кухнята са общи. Минималният престой е 2 седмици. Минималната възраст за тази опция е 18 години. В цената се включва газ, вода, ток и тн.
 • Сaмостоятелен апартамент за напълно независими ученици. Минималният престой е 1 седмица. Минималната възраст за тази опция е 18 години. Апартамента е за 1 или 2 човека и е напълно обзаведен. Газ, ток и вода се заплащат допълнително.

 

Различните курсове предлагани във Флоренция включват

 

 • Италиански и готвене – изучаване на италиански език- уроците са насочени към усъвършенстване на компонентите слушане с разбиране, говорене, четене и писане. Уроците са 20 на седмица по 4 урока на ден от понеделник до събота. Всеки урок има продължителност 45 минути. Продължителността на училищните занимания са не по-къси от 2 седмици с максимум 12 ученика в един клас и обхваща нива от начинаещ до напреднал. Следобед се провеждат готварските курсове, които са 6 часа нас седмици, разбити на 2 сесии по 3 часа. Учениците ще имат възможност да се потопят в невероятна италианска кухня. Минимална продължителност 2 седмици.

 

 • Стандартен курс – ориентиран е към развиване на вербалните и  писмени умения. Курсът включва 20 урока на седмица, 4 урока на ден от понеделник до петък с продължителност на урока-45 минути; Продължителността е минимум 2 седмици с 12 студента.

 

 • Интензивен курс - ориентиран е към развиване на езиковите умения в професионалната и културна сфера на живота. Курсът включва 30 урока на седмица, 6 урока на ден от понеделник до петък с продължителност на урока-45 минути. Минимална продължителност 2 седмици.

 

 • Свръх интензивен –  предоставя възможността да се съчетаят стандартния курс и индивидуални уроци. Курсът включва 30 урока на седмица, 6 урока на ден от понеделник до петък с продължителност на урока-45 минути. Минимална продължителност 2 седмици.

 

 • Индивидуален – 20, 30 или 40 часа на седмица от 4 до 8 урока на ден. Всеки урок е с продължителност 45 минути. Продължителността е минимум една седмица.

 

 • Италиански и изкуства - Курсът включва 20 урока на седмица, 4 урока на ден от понеделник до петък с продължителност на урока-45 минути. 8 урока на седмица с продължителност 45 минути по някое от следните изкуства – моден дизайн, интериорен дизайн, дигитална фотография,черно-бяла фотография и рисуване. Минималната продължителност 4 седмици.

 

 

Престоят във Флоренция включва още:

 

 • Посещение на исторически забележителности катоDuomo, Accademia Gallery, Uffizi Gallery, Bargello, Santa Croce, Santa Maria Novella, The Medici Villas.
 • Прожекции на италианско кино в училището
 • Организирани екскурзии и разходки из околностите, веднъж седмично целодневна екскурзия, която е обикновено в събота, а през седмицата има полудневни екскурзии до интересни места.