БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

ЛЕТЕН КУРС - OXBRIDGE ADVANCED STUDIES PROGRAM

Държава: Англия
Град: Кеймбридж
Езиков Център: Bucksmore Education
Възраст: 16-18 години
Подробности:

Bucksmore Education е основано през 1979г., а през 2003г. става част от Oxford International Educa-tion Group. Училището има богата история и традиции, но също така оригиналност и предизвика-телства. Гордее се с 40-годишния си опит в усъвършенстване и подобряване качеството на престижните си летни училища. Целта на училището е, всеки един от предлаганите курсове да бъде най-добрият курс, който учениците са посещавали.

Курс Oxford and Cambridge Advanced Studies Program
Програмата потапя учениците в живота на Оксфорд или Кеймбридж и им предоставя възможност да срещнат хора със сходни интереси и големи амбиции от цял свят. Учениците могат да избират къде да се обучават – Magdalene College, University of Cambridge или Brasenose College, University of Oxford. Избират и два предмета, които да изучават като бизнес, икономика, международно пра-во, медицина, политика, психология и много други.

Следвайки метода на преподаване в Оксбридж, учениците се обучават в малки групи, не повече от осем, от страстни и знаещи преподаватели – от продължаващи обучението си до кандидати за докторанти от Оксфорд и Кеймбридж. В началото и в края на курса, учениците имат лични консултации с всеки един преподавател. Получават съвети за развиване на академичните си умения, като например писане на есе.

Курсът е подходящ за англичани и чуждестранни ученици, които трябва да имат ниво Advanced (C1), за да се справят с високото ниво на обучение.

o 25 часа уроци на седмица
o Максимум 8 ученици в група
o Екскурзия ден и половина
o Пълен пансион
o Минимално изискуемо ниво – C1 Advanced

Избираеми предмети:
Cambridge & Oxford – бизнес, икономика, инженерство, международно право, маркетинг и рекла-ма, медицина, политика и международни отношения, психология;
Oxford – архитектура, английска литература, филми, финансови технологии, история, история на изкуството, философия, устойчиво развитие;
Cambridge – математика за напреднали, изкуствен интелект, биохимия, неврология, физика, соци-ални науки, изучаване на космоса;

Майсторски класове
Груповите уроци помагат за изграждането на ключови умения за бъдеща кариера и висше образо-вание. С пристигането си, учениците се записват, за да научат важни умения за успех, за провеж-дане на интервю, писане на есе и въпроси и отговори със студенти от Оксфорд.

Подготовка за SAT – на учениците се предоставят различни техники за подготовка пре-ди явяване на теста, за да се максимизира тяхната успеваемост.
Въведение в UCAS – системата за прием в университетите и колежите във Великобритания може да бъде първоначално обезсърчаваща за чуждестранните ученици. Този модул им помага да разберат нейната организация и употреба.
Мотивационно писмо – Писането на мотивационно писмо може да бъде неразделна част от процедурата по кандидатстването на учениците и тези уроци ще им помогнат да пови-шат уменията си.
• Умения за интервю – Подготовката е основната съставка за успеха на едно интервю. Спазването на няколко съвета и трика при планирането на интервюто може да подобри резултатите.
Презентационни умения – Умението за професионално и ефективно представяне може да бъде огромно преимущество. Учениците ще научат селекция от методи, които ще им помогнат да представят и комуникират в различни ситуации.
Умения по писане на есе – Есетата предоставят възможност на учениците да блеснат. Тези класове ще им дадат насоки за разработване на аргументи, синтаксис и тон.
Умения за учене – Количеството на самостоятелно обучение в университета може да бъ-де шок за новата система. Правилното водене на бележки, преговори и как преминават лекции може да бъде в голяма помощ, когато първият ден от висшето образование настъпи.
IELTS подготовка – За чуждестранните ученици по програмата, постигането на възможно най-високия резултат на IELT е приоритет. Този модул ще им помогне да разберат различните подходи, които ще подпомогнат това.
Обмяна на опит – Възможност за разговори със студенти от Oxbridge за техния опит, как е протекло кандидатстването им и животът в едни от най-известните университети.
Избор на дисциплина – Този модул помага на учениците да добият по-добра представа как да съчетаят своите интереси и стремежи към учебните дисциплини.

Дейности и екскурзии
На всеки две седмици са включени три целодневни екскурзии до вълнуващи места в Обединеното кралство, едно от които е на Лондон. Посещават се местни компании, обвързани с академичната дейност, както и музеи, и други културни забележителности.

Настаняване
• Brasenose College
Оксфорд е базиран в югоизточната част на Англия и е един от най-бързо развиващите се и най-етнически разнообразни градове в Англия. Известен е с красивата си архитектура и е на 60 мили северозападно от Лондон. Разположен в сърцето на Оксфорд, Brasenose College се намира до световно известната Бодлийска библиотека. Основан е през 1509 година и е разположен срещу „Радклиф Камера” в центъра на Оксфорд. Спалните и класните стаи за учениците от Bucksmore се намират в Frewin Court, на минути пеша от Cornmarket Street – най-заетата търговска зона на Оксфорд, а храненията се взимат от Old Court. Други основни забележителности на града са замъкът Окфорд, кулата Карфакс и музеят на Ашмоле.

• Magdalene College
Разположен е в Кеймбридж, по поречието на брегове на река Кам. Учениците могат да се насладят на традиционни занимания като пунтинг и крокет, както и на великолепна архитектура, величествени сгради, причудливи пасажи и исторически пазари, които формират този град. Кеймбридж е разположен е на 50 мили северно от Лондон. Magdalene College е основан през 1428г. и съчетава традиционното настаняване на университета в града с модерни съоръжения. Стаите са единични с полови разделени общи санитарни възли. Съоръженията включват общи помещения за учениците, компютърна зала и помещения за безплатно пране.


Дати и цени
Двуседмичен курс в:
Brasenose College – от 28 юни до 11 юли – 1 900 GBP на седмица
Brasenose College – от 12 юли до 25 юли – 1 900 GBP на седмица
Brasenose College – от 26 юли до 8 август – 1 900 GBP на седмица

Magdalene College – от 5 юли до 18 юли – 1 900 GBP на седмица
Magdalene College – от 19 юли до 1 август – 1 900 GBP на седмица