БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

ЛЕТЕН КУРС - OXBRIDGE PREPARATION

Държава: Англия
Град: Оксфорд
Езиков Център: Bucksmore Education
Възраст: 16-18 години
Подробности:

Bucksmore Education е основано през 1979г., а през 2003г. става част от Oxford International Education Group. Училището има богата история и традиции, но също така оригиналност и предизвика-телства. Гордее се с 40-годишния си опит в усъвършенстване и подобряване качеството на прес-тижните си летни училища. Целта на училището е всеки един от предлаганите курсове да бъде най-добрият курс, който учениците са посещавали.

Курс Oxbridge Preparation
Oxbridge Preparation е двуседмичен курс, разработен в партньорство с Oxford International College. Целта на този курс е да подготви учениците за кандидатстване и възможност за приемане в едни от най-престижните университети във Великобритания.Учебната програма дава възможност на учениците да направят първите си стъпки към кандидатстването, както в Oxbridge, така и в други топ 30 университета в страната. Запознават се с процеса при кандидатстване, писане на мотивационни писма, подготовка за приемни изпити и интервю в стил Oxbridge. Учениците имат по един преподавател и трима ментори. Имат възможността да се докоснат до живота в Оксфордския университет.
Учебната програма е разработена от преподавателя Ясмин Сарвар, който е съосновател на Cardiff Sixth Form College и образователен директор на Oxford International College. В курсова са застъпе-ни съвети за кариерно ориентиране, техники за интервю и подготовка, подготовка и писане на мотивационно писмо, разбиране какви са нужните умения за прием.

 • 20 часа уроци на седмица;
 • Максимум 11 ученици в група;
 • Една целодневна и една полудневна екскурзия по време на престоя;
 • Пълен пансион;
 • Минимално изискуемо ниво – B2 Upper-Intermediate.

 

Курсът е предназначен за ученици, които са сериозни и искат да се обучават в университет във Великобритания. Основните цели са:

 • Учениците напълно да разберат датите, крайните срокове, съдържанието на апликацията и изиск-ванията за кандидатстване.
 • Да бъдат посъветвани за кои образователни курсове да кандидатстват.
 • Да напишат своите мотивационни писма за кандидатстването си.
 • Да бъдат подготвени за всякакъв тип кандидатстудентски изпити – UKCAT, LNAT.
 • Да развият умения и увереност, за да се представят добре на интервю.
 • Как да продължат да се подготвят за успешно преминаване на интервюто.

 

Настаняване

St. Edmund Hall

Сградата е създадена през 1278г. и е последната оцеляла средновековна сграда в Оксфорд. Учениците имат възможността да живеят в едно помещение със студенти от Университета в Оксфорд. Сградата е разположена точно до Oxford High Street, а центърът на града е само на 5 минути пеша. Оксфорд, „градът на мечтаещите кули” – наречен така от поета Матю Арнолд, е известен с краси-вите си сгради, разположен на 60 мили северозападно от Лондон. Настаняването е в двойни стаи с общи бани. Има и общи части, които могат да бъдат ползвани от учениците, както и библиотека. На всеки две седмици, има традиционна вечеря в трапезарията на университета.

Дати и цени
Двуседмичен курс, 28 юни – 11 юли – 2 250 GBP (на седмица)
Двуседмичен курс, 12 юли – 25 юли – 2 250 GBP (на седмица)