БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

ЛЯТНА ПРОГРАМА В SEVENOAKS SCHOOL

Държава: Англия
Град: Sevenoaks, Kent
Езиков Център: Sevenoaks School
Възраст: 13 - 17 години
Подробности:

Пансионното училището Sevenoaksе основано през 1432г. и се радва на световна репутация като център на академични постижения. Предлага стимулиращо, интелектуално, взискателно и балансирано обучение за ученици от 11 до 18 години. Вдъхновяващите съоръжения в комбинацията с експерти преподаватели, предоставят богати възможности на учениците – голямо разнообразие от спортни, сценични и визуални изкуства. Насърчават се принципите на толерантност и откритост. Всяка година приемат ученици от над 40 държави. Училището е едно от най-успешните пансионатни училища в световен мащаб.

Училището се намира на отлична локация в град Кент, най-възхитителното място – на върха на HighStreet. Площта е 40 хектара и включва сгради и красиви озеленени площи. Sevenoaksе само на 30 минути от Централен Лондон и летище Гетуик и на един час път с кола от летище Хийтроу. В програмните такси са включени летищни трансфери между летище Хиийтроу, Гетуик, международна гара Свети Панкрас и училището.

Лятна програма

Програмата е академичен курс за обогатяване на изявени, амбициозни ученици на възраст 13-17 години с високо ниво на английски език. В курса са включени четири модула: критично мислене, социално лидерство, креативност и дигитални умения. Всеки модул е с продължителност 10 часа. Групите са разделени по възраст и родителите получават подробен доклад от преподавателите за напредъка на децата си в края на престоя.

Критично мислене

Никога не е било по-важно учениците да притежават умения за критично мислене – да умеят да разграничават добрите аргументи от лошите, да отсяват информацията и да балансират различните гледни точки и собствените си възгледи. Този модул е предназначен да запознае учениците с голям обхват от политически и културни проблеми, завършващ с остър дебат.

Социално лидерство

Този модул дава възможност на учениците да оценят ролята на социалните лидери за създаването на социална промяна. В първия ден от курса се задълбочава разбирането на учениците за света около тях чрез внимателно разглеждане на социални проблеми. Представят се различни пътища за ефективна социална промяна, оценявайки и усъвършенствайки предприемаческите умения на учениците. На втория ден, учениците имат възможност да работят върху практическо предизвикателство, при което прилагат лидерските си умения и мислене, за да повлияят върху актуален социален проблем, създавайки иновативни решения.

Креативност

Този модул насърчава учениците да помислят какво означава „творчество” и се задълбочава в различните му форми – творческо писане, драма, театрална технология и филм.

Дигитални умения

Този модул включва кодиране, дизайн и роботизация, като същевременно осигурява на учениците умения, които им трябват, за да се развият като независими учащи се в непрекъснато променящия се свят.

Развлекателни дейности

Училището се гордее не само с това, че е център на академични постижения, но и със своята богата и разнообразна образователна атмосфера. Целта на Sevenoaksе учениците да станат всестранно развити личности. Има голям набор от интересни, полезни и предизвикателни дейности, провеждащи се следобед и вечер по време на лятната програма. Всички дейности са планирани и предоставяни от обучен персонал и треньори. Учениците избират една дейност на седмица и участват в общо 12 часа занимания по време на двуседмичния престой.

Седмица 1: бадминтон, опознаване на Sevenoaks, фитнес, футбол, голф (срещу доплащане – 100 GBPна седмица), музикален театър, плуване, волейбол.

Седмица 2: баскетбол, готварство, танци, скуош, тенис, ръгби, фризби, визуални изкуства.

Пансион за момичета – ParkGrange

Сградата на ParkGrangeе на прекрасна локация, в непосредствена близост до основния училищен кампус и изглед към парка Knole. Оригиналният вид на сградата е запазен, изпълнен с характер, съчетавайки приятна атмосфера на семеен дом с отлични удобства. Има единични и двойни стаи за по-възрастни момичета, както и стаи за 4 или 5 по-малки момичета.

Пансион за момчета – AisherHouse

Пансионът се намира в сърцето на парк Грандж, до пансиона на момичетата. Разположен е в близост до обширните съоръжения на училището, в тиха и спокойна част. Спалните за по-възрастните момчета са единични и двойни, а по-малките момчета споделят по-големи общи стаи. В двора има чудесна площадка за развлекателни спортове и слънчева тераса.

Начални дати и цени

1 юли – 15 юли 2020 – 4 195 GBP

15 юли – 29 юли 2020 – 4 195 GBP

В цената са включени – настаняване, уроци, екскурзии, летищни трансфери, пране, учебни материали, доклад в края на курса, SevenoaksSchoolсертификат, развлекателни дейности (без голф), уъркшопи, хранения и снаксове, застраховка, 24-часова грижа.

В цената не са включени – полети, летищни трансфери извън регламентираните часове, голф и джобни пари.