БГ | EN

Местоположение

CAPTCHA Image   Нова картинка

ГРАДСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В РИМ

Държава: Италия
Град: Рим
Езиков Център: Alphabet Rome
Възраст: 13-17 години
Подробности:

Alphabet City е уникално градско изживяване в един от най-вълнуващите и културно богати градове в света. Програмата отвежда ученици на възраст от 13 до 17 години на пътуване през Рим – от най-известните му забележителности до най-добре пазените му тайни.

 

Учениците изучават чужд език (английски или италиански) и научават за историческото и културно наследство на Рим, докато живеят като своите римски връстници. Всеки ден е пълен с приключения и открития, докато се разхождат в центъра, гледат през „Окото на Пантеона”, пазаруват около Испанските стълби и ядат местна улична храна в Тестачо.

 

Език и обучение:

Рим, смятан за седалище на Западната цивилизация, с течение на времето дава значителен принос в сферата философията, правото, изкуството, науката и модата, което го прави „извор на знание”. Той обогатява програмата и стимулира ученето и креативността в учениците. Тя се провежда изцяло на английски език и дневният график се разделя на три секции: академична, културна и социална.

 

Академична програма:

Разделена е на два сегмента: езиково изучаване и културно образование. Учениците избират между преподаване на английски или италиански език и се обучават в 10-часови седмични курсове. Провежда се тест след пристигането, за да се оцени езиковото ниво и правилното разпределяне в малки динамични групи.

 

Непосредствено след езиковите часове, учениците се събират за културно образователни уроци, които са допълващи към програмата и целят да поставят въпроса за културата на дневен ред – от древна история до съвременния римски живот.

 

Културни дейности:

Всеки следобед учениците се отправят да открият архитектурни, културни и исторически ценности на Рим. Водени из града в група, всеки може да посети Колизеума и Римския форум, приготви прясна паста в готварски курс, да се наслади на блясъка на град Караваджо и Микеланджело или спорт в Вила Боргезе.

 

Социална програма:

Вечер учениците продължават да изследват римския начин на живот. Опитват автентична пица или класически рецепти за паста като „cacio e pepe” (кашкавал и пипер), съчетани с нощни разходки до Фонтан ди Треви, посещение на Замъка Сант Анжело, жива музика по река Тибър или джелато в живописния квартал Трастевере.

 

Местоположениеи съоръжения:

Училището е разположено в центъра на Рим, само на няколко минути от базиликата Свети Петър и Испанските стълби. Всички класни стаи са нови, с модерен и стимулиращ дизайн, оборудвани с най-модерните аудио-визуални устройства, високоскоростен интернет и всичко необходимо за най-ефективното обучение.

  

Общежитията на учениците са на няколко минути разстояние и също са наскоро ремонтирани. Стаите са модерни с нови мебели, самостоятелна баня, кухненски бокс с хладилник и климатик. Има няколко общи стаи за отдих, както и красива тераса на покрива, както и безжичен интернет.

 

Начални дати:

  • 12 – 18 юли
  • 19 – 25 юли

 Цени:

  • 1 седмица – 1 350 EUR
  • 2 седмици – 2 650 EUR